Experiențe împreună.
You are here:

El e marea speranţă a atletismului românesc! Puştiul de 18 ani care a stabilit un nou record naţional U20, la 100m. Ce timp a scos

El e marea speranţă a atletismului românesc! Puştiul de 18 ani care a stabilit un nou record naţional U20, la 100m. Ce timp a scosgalerie foto

Atletism

Robert Breahnă (18 ani) este speranţa României în proba regină a atletismului, 100 de metri sprint.

Bucureşteanul a devenit campion naţional după ce a doborât recordul la categoria sa de vârstă, sub 20 de ani, cu 10 secunde 47, iar la nici o săptămână distanţă a cucerit şi aurul balcanic, la Cluj-Napoca.

Nimeni altul decât jamaicanul Usain Bolt este sursa de inspiraţie pentru atletul român, care a „furat” de la superstarul sud-american şi celebrul semn al victoriei.

Cred că toţi sprinterii îl au pe Usain Bolt ca model de urmat, este multiplu campion olimpic, mondial. Sunt euforic atunci pe moment, după ce câştig o cursă, şi mă manifest aşa cum îmi vine pe moment” - Robert Breahnă, campion 100 metri sprint.Tânărul atlet român nu s-ar teme pentru „permisul” lui dacă s-ar inventa radare pentru pietoni.

”Nu cred că m-ar prinde la mersul pe jos … în afara antrenamentelor, sunt destul de leneş, doar pe pistă sunt vitezoman” - Robert Breahnă, campion 100 metri sprint.

Preşedintele atletismul românesc, Florin Florea, este încrezătoar că noua generaţie poate aduce ţării medaliile pe care sportivii din ”vechea gardă” le-au cucerit la mondiale, europene şi Olimpiade.

”Foarte mulţi dintre cei care practică atletismul se gândesc la performanţelor celor de dinaintea lor…Avem copii foarte talentaţi şi sunt sigur că sprijiniţi de toată lumea vor performa în următorii ani la nivel înalt” – Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

viewscnt
Articole similare