Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El e tricolorul băgat de impresar în naţionala României! Surpriză totală în privinţa numelui. Informaţii fără precedent

El e tricolorul băgat de impresar în naţionala României! Surpriză totală în privinţa numelui. Informaţii fără precedentgalerie foto
Comentarii

În jurul echipei naţionale au existat, de-a lungul timpului, suspiciuni în privinţa anumitor fotbalişti convocaţi. Fostul atacant, Florin Răducioiu (51 de ani), a recunoscut că a fost împins spre lotul naţional de impresarul său şi a spus că "mereu au fost asemenea influenţe".

Florin Răducioiu, ajutat de impresar să ajungă în echipa naţională: "Da. Da. E adevărat"

România joacă, în septembrie, pentru a rămâne în cursa pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022. După victoria din Islanda, scor 2-0, tricolorii lui Mirel Rădoi înfruntă Liechtenstein, duminică, de la 21:45, live text pe Telekomsport.ro. Miercuri, echipa naţională dispută partida cu Macedonia de Nord, în deplasare. 

După ce Cornel Dinu a susţinut că "existe interese" după ce a văzut lotul convocat de actualul selecţioner, Florin Răducioiu a recunoscut, după mulţi ani, că el a fost ajutat şi de impresar pentru a prinde lotul într-un moment important pentru cariera sa. 

"Eu am renunţat la naţională, pentru că după EURO 1996 am văzut că lucrurile se schimbă. Oarecum m-am simţit exclus. Nu pot să ştiu, dacă era influenţat (n.r. - Anghel Iordănescu). E clar că mulţi antrenori pot fi influenţaţi de anumiţi oameni aflaţi pe lângă echipa naţională. În România, mereu a fost aşa, pentru a fi împins un jucător, să fie vândut, să joace", a susţinut Răducioiu pentru Telekom Sport. 

Moderatorul emisiunii Sport Report, Silviu Tudor Samuilă, a intervenit: "Ai beneficiat la rândul tău de lucrul ăsta vreodată? Ai simţit, pentru că ai avut un impresar bun, că ai avut şanse mai mari de a ajunge în echipa naţională? S-a spus că tu ai fost unul dintre jucătorii împinşi la Campionatul Mondial din 1990". 

Fostul tricolor, care era reprezentat la acea vreme de Giovanni Becali, a confirmat: "Da. Da. E adevărat. Am simţit, da, că sunt (n.r. - împins în naţională), fiind tânăr. Eram un jucător în formă, jucam în Cupa Cupelor, un fel de Conference League şi da. Am fost împins de agentul meu, pentru a juca la Campionatul Mondial din 1990. Da, recunosc asta. Era şi Balint în formă, Cămătaru, iar eu am avut un culoar favorabil pentru a debuta. În echipa naţională, mereu au fost asemenea influenţe", a declarat Răducioiu. 

Din echipa condusă de Emeric Ienei Coppa del mondo din 1990 au făcut parte tinerii Gheorghe Hagi, Florin Răducioiu sau Ilie Dumitrescu. Participarea echipei care a devenit Generaţia de Aur s-a oprit în optimile de finală, după meciul cu Irlanda, terminat la loviturile de departajare. 

Retras în 2005, Răducioiu a jucat în 40 de meciuri pentru echipa naţională şi a marcat 21 de goluri. A fost golgheternul preliminariilor europene la finalul campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 1994, cu nouă goluri, e campion al Italiei cu AC Milan şi campion al României cu Dinamo Bucureşti. 

 

 

Afla mai multe despre: florin raducioiuromaniaflorin raducioiu romaniaechipa nationalaimpresari echipa nationalatricolor impins echipa nationala 

viewscnt
Articole similare