Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El e următorul lider din teren al României! Adi Mutu l-a găsit pe fotbalistul care poate scrie istorie la naţională: "E un jucător pe care eu îl pregătesc"

El e următorul lider din teren al României! Adi Mutu l-a găsit pe fotbalistul care poate scrie istorie la naţională: "E un jucător pe care eu îl pregătesc"

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul naţionalei României, U21, Adrian Mutu, susţine că fundaşul de la Juventus, Radu Drăguşin (18 ani), poate fi următorul lider al generaţiei sale.

Radu Drăguşin a fost inclus, recent, în lotul echipei mari a lui Juventus, iar Adi Mutu are aşteptări mari de la el. Selecţionerul crede că fundaşul care măsoară 1.91 m. poate fi şi o soluţie pentru Mirel Rădoi, dacă va bifa meciuri la seniori:

"Eu sper să debuteze cât de curând, are toate calităţile, chiar dacă e un băiat tânăr, are doar 18 ani. Sincer, cred că va fi unul dintre liderii generaţiei pe viitor, Under 21, probabil în campania viitoare. De ce nu, dacă va juca la Juventus, e pasibil să fie selecţionat şi pentru naţionala mare. El are nevoie doar de minute în picioare la nivel de seniori, ca să cumuleze experienţă, iar după aia are toate calităţile pentru a putea face ritmului şi competiţiei.

Acum lipseşte de la U21 din cauza faptului  că a afost bolnav de COVID-19, nu s-a antrenat, a stat în carantină foarte multe zile, am vorbit cu el înainte şi i-am explicat motivul. E un jucător pe care eu îl pregătesc pentru următoarea campanie", a declarat Adi Mutu.  

Cine e Radu Drăguşin

Măsoară 1.92 metri înălţime şi joacă pe postul de fundaş central, poziţie pe care Juventus i-a promovat recent în fotbalul mare pe Daniele Rugani şi pe Mattia Caldara. El a ajuns la Torino la doar 16 ani în schimbul a 265.000 de euro, fiind transferat de la Regal Bucureşti. Iniţial, Florin Răducioiu, antrenorul său, a vrut să-l ducă la Parma, însă mutarea nu s-a materializat. Agentul Florin Manea a reuşit să-i convingă pe cei de la Juventus.

"Este fiul unei foste jucătoare de baschet, de aici fizicul său. În ciuda faptului că era mare, era un puşti timid, liniştit. Era deficitar din punct de vedere tehnic, am lucrat mult individual cu el. Mă bucur că a ajuns la Juventus, îi doresc succes, dar e un drum extrem de lung. La acest nivel, mai ales în Italia, trebuie să rămâi în permanenţă la un nivel înalt. Dacă ieşi puţin din formă sau nu te antrenezi aşa cum ţi se cere, te scoate imediat din echipă", declara Florin Răducioiu pentru Telekom Sport.  

Afla mai multe despre: radu dragusinjuventus 

viewscnt
Articole similare