Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El este antrenorul care o poate prelua pe Dinamo: ”Pentru mine ar fi extraordinar!” Plusuri şi minusuri + cariera de antrenor

El este antrenorul care o poate prelua pe Dinamo: ”Pentru mine ar fi extraordinar!” Plusuri şi minusuri + cariera de antrenorgalerie foto

Dinamo București

Comentarii

Dinamo şi Duşan Uhrin au reziliat de comun acord contractul, iar formaţia din Ştefan cel Mare caută acum un nou tehnician.

Dusan Uhrin nu a reuşit să o ducă pe Dinamo în play-off. Mai mult, echipa se află la un pas de retrogradare, lucru care i-a fost fatal. Din lista ”de speculaţii” din ultima vreme, doi tehnicieni par să aibă şansele cele mai mare pentru a prelua Dinamo: Liviu Ciobotariu şi Adrian Mihalcea.

Foarte multe indicii duc acum însă spre Mihalcea, un fost atacant de valoare al ”câinilor roşii” care îşi poate îndeplini astfel visul.

Adrian Mihalcea (43 de ani) a jucat la Dinamo între 1996 şi 2001, dar şi în sezonul 2004-2005. Ca antrenor, şi-a început cariera la Unirea Slobozia în 2013, apoi din 2015 a trecut la ACS Berceni. În sezonul 2016-2017, Mihalcea a antrenat Dunărea Călăraşi, pentru ca în 2017 să se afle pe banca celor de la UTA, apoi a celor de la Mioveni.

În 2017 a fost cooptat în staff-ul tehnic al lui Cosmin Contra la echipa naţională, Mihalcea devenind secundul fostului selecţioner. Este fost campion al României cu Dinamo Bucureşti în 2000, formaţie cu care a cucerit şi Cupa României în 2000, 2001 şi 2005.

Cele mai multe meciuri ca antrenor le-a susţinut pe banca Dunării Călăraşi, formaţie unde a stat 52 de meciuri, având un procentaj de 50% victorii.  La Slobozia, Mihalcea a antrenat de asemnea un  număr important de meciuri:48. De asemenea, procentajul de victorii este unul important: 47%.

Pe vremea când antrena la Călăraşi a reputat victorii importante, printre care şi un 3-0 contra Rapidului în mai 2016. Un Rapid care la acea vreme îl avea pe banca tehnică pe Dan Alexa, iar în teren jucători ca Drăghia, Nicolae Vasile, Mădălin Marin, Raul Costin sau George Tudoran.

Adrian Mihalcea, plusuri şi minusuri pentru venirea la Dinamo. Antrenor fără mare experienţă, dar cu ambiţie uriaşă: ”Să antrenez Dinamo, ar fi extraordinar!”

Probabil marele minus al lui Mihalcea este faptul că nu a mai antrenat la un nivel atât de înalt. Dinamo este un club mare în România, iar numirea unui tehnician lipsit de experienţă o poate costa, mai ales într-un moment dificil. Dar Adrian Mihalcea a muncit pentru a ajunge la acest nivel. A luat-o de jos, de la nivelul ligilor inferioare, şi nu a lăsat deloc o impresie rea.

Ulterior, a lucrat alături de Cosmin Contra la prima reprezentativă, o experienţă care i-a prins foarte bine fostului atacant al ”câinilor”.

Marele plus este dorinţa sa de a antrena în Ştefan cel Mare, precum şi afecţiunea pe care o are pentru formaţia sa de suflet.

Într-un in interviu acodat în februarie în exclusivitate pentru Telekom Sport, Adrian Mihalcea a vorbit despre posibilitatea de a prelua formaţia sa de suflet: ”Ştii ce se întâmplă? Ar fi bună pusă întrebarea aceasta către acţionariat, că nu ştiu dacă din punctul meu de vedere va fi vreo problemă, pentru că ei, ca şi ceillaţi foşti jucători importanţi ai lui Dinamo, că sunt antrenori, că sunt în conducere, îşi doresc la un moment dat să revină în Ştefan cel Mare, şi eu sunt unul dintre aceştia. Poate la un moment dat se vor gândi, mai devreme sau mai târziu, că ar putea să colaboreze şi cu Adrian Mihalcea. Nu cred că ar fi o problemă din punctul meu de vedere” mărturisea Mihalcea, pentru Telekom Sport.

Ce ar însemna pentru Adi Mihalcea să preia Dinamo ca antrenor principal? ”Ar fi momente speciale, cel puţin pentru mine. N-aş vrea să mă gândesc la un alt jucător, mă gândesc strict personal la mine. Un jucător venit şi practic crescut de Dinamo, ajuns căpitanul acestei echipe, ajuns un jucător respectat, datorită acestei echipe, ce-ar însemna să ajung antrenor al echipei şi mai mult, să şi reuşesc să câştig trofee ar fi visuri împlinite şi nu folosesc cuvinte mari, sunt cuvinte normale şi nu mi-e ruşine să le pronunţ. Da, ar fi un lucru extraordinar” a mai adăugat Mihalcea, pentru postul nostru de televiziune.

În cursul zilei de luni, Florin Prunea a fost întrebat despre o posibilă venire a lui Adrian Mihalcea la Dinamo.  La ieşirea din şedinţa decisivă, Florin Prunea a fost întrebat şi despre Adrian Mihalcea: "Mihalcea este un antrenor pe care eu îl cunosc, mai ales în ultimul timp a căpătat o anumită experienţă lângă "Guriţă", lângă Contra. Poate să fie, de ce nu, o variantă pentru Dinamo. Dar nu numai Adi Mihalcea. Vom vedea” a mărturisit Florin Prunea.  Informaţia a fost confirmată şi de către fanii-acţionari ai echipei din "Ştefan cel Mare", suporterii din Peluza Cătălin Hîldan.

Afla mai multe despre: adrian mihalceadinamo,  

viewscnt
Articole similare