Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El este antrenorul dat afară după patru victorii în ultimele cinci meciuri disputate

El este antrenorul dat afară după patru victorii în ultimele cinci meciuri disputate

Fotbal

Comentarii

Antrenorul Heiko Herrlich a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Bayer Leverkusen după victoria obţinută, sâmbătă, pe teren propriu, scor 3-1, cu Hertha Berlin, în etapa a XVII-a a campionatului german. Acest succes a fost al patrulea în ultimele cinci partide jucate de Leverkusen, în campionat şi în Liga Europa.

Însă evoluţia generală a echipei în prima parte a acestui sezon nu a fost apreciată de conducerea clubului, chiar dacă Bayer a acces în 16-imile de finală ale Ligii Europa, după ce a câştigat Grupa A, din care au mai făcut parte FC Zurich, AEK Larnaca şi Ludogoreţ.

Locul 9 în Bundesliga la finalul turului, cu 24 de puncte, în afara poziţiilor de cupe europene (dar nu foarte departe, la un punct) i-a făcut pe oficiali să-l dea afară pe antrenorul de 47 de ani, aflat în funcţie din iunie 2017. Cu Herrlich pe bancă, Bayer Leverkusen a terminat campionatul trecut pe locul 5.

"Suntem într-o situaţie care ne obligă să schimbăm antrenorul, după o primă parte a sezonului nesatisfăcătoare", a declarat directorul tehnic Rudi Voller, potrivit lesoir.be.

Bilanţul lui Herrlich la Bayer este de 32 de victorii, 14 rezultate de egalitate şi 18 înfrângeri.

Locul său va fi luat de olandezul Peter Bosz, 55 de ani, fost antrenor la Ajax Amsterdam şi la Borussia Dortmund, care va prelua echipa, începând cu 4 ianuarie 2019.

Experienţa lui Bosz la Dortmund a fost una neplăcută pentru el, fiind demis în 2017 după 161 de zile şi după 12 meciuri fără victorie.

Campionatul german se va relua la 19 ianuarie 2019.

Afla mai multe despre: bundesligabayer leverkusenheiko herrlich 

viewscnt
Articole similare