Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El este antrenorul german de top pe care Gigi Becali l-a dorit cu orice preţ la FCSB! La ce formaţie a ajuns între timp

El este antrenorul german de top pe care Gigi Becali l-a dorit cu orice preţ la FCSB! La ce formaţie a ajuns între timpgalerie foto

FCSB

Comentarii

Ewald Lienen este unul dintre cei mai interesanţi antrenori străini care au ajuns în Liga 1.

Germanul care a reuşit să o salveze de la retrogradare pe Oţelul Galaţi. Lienen a plecat de la Galaţi după finalul acelui campionat şi a fost urmat Armando Cooper, Henrique, Prestia şi Sevillano, ale căror împrumuturi se încheiaseră.

La scurt timp distanţă, în presa din Germania, Lienen anunţa că a fost căutat de "Gigi Becali şi de Steaua". Cu 8 victorii pe banca Oţelului şi 29 de goluri marcate, cu victorii importante în faţa Viitorului Constanţa, Mediaşului sau Vaslului, cu o remiză impresionantă contra FCSB-ului, Lienen şi-a impus stilul în România şi a trezit admiraţia patronului Gigi Becali.

Cu Reghecampf pe picior de plecare, Gigi Becali căuta în acel moment variante de antrenor, iar germanul era liber de contract. Avea să confirme interesul lui Gigi Becali chiar la Telekom Sport: "Daca nu ar fi adevarat, nu as mai vorbi despre asta", a spus Lienen la postul nostru de televiziune, cu referire la oferta pe care a primit-o din partea roş-albaştrilor. Nu a mai ajuns la FCSB şi nici n-a mai avut şansa să lucreze cu Gigi Becali.

A adăugat în cv-ul său impresionant FC St Pauli, formaţie pe care a condus-o ulterior vreme de trei sezoane şi 88 de meciuri. Era încă una din multele echipe pe care Ewald Lienen le-a condus în cariera sa, după FC Koln, Hansa Rostock, Hannover, Tenerife, Panionions, Munchen 1860, Borussia Moenchengladbach, Olympiacos Pireu sau AEK Atena.

Ce face în prezent Ewald Lienen?

Timp de trei sezoane, Lienen a condus-o pe FC St Pauli. Toate trei în liga a doua germană. In primul an a salvat echipa de la retrogradare, apoi a reuşit să o pună pe picioare.

In sezonul imediat următor a fost la un pas de promovarea directă, apoi a terminat pe locul 7. Tehnicianul care în sezonul 1997-1998 a terminat în Bundesliga pe loc de cupe europene cu Hansa Rostock a preferat sa renunţe la banca tehnică a lui St Pauli, iar în prezent este directorul sportiv al acestui club, antrenat acum de Jos Luhukay. 

Afla mai multe despre: ewald lienengigi becalifcsboţelul galaţi 

viewscnt
Articole similare