Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El este ATACANTUL pe care Zidane pariază TOTUL la Real Madrid: "Va scrie istorie pe Bernabeu!" Motivele unei mutări aşteptate de toţi fanii blanco

El este ATACANTUL pe care Zidane pariază TOTUL la Real Madrid: "Va scrie istorie pe Bernabeu!" Motivele unei mutări aşteptate de toţi fanii blancogalerie foto

Real Madrid

Comentarii

Sârbul Luka Jovic este din ce în ce mai aproape de un transfer la Real Madrid. Găseşti aici, motivele unei mutări aşteptate de toţii fanii blanco şi importanţa cuvântului lui Zinedine Zidane în luarea unei decizii în privinţa aducerii sale la Madrid.

Luka Jovic este sigur că destinul sau înseamnă un transfer la Real Madrid. Presa spaniolă anunţă că sârbul vrea să joace pe Santiago Bernabeu din sezonul viitor şi şi-a dat deja acordul pentru un transfer la gruparea blanco. Vârful lui Eintracht aşteaptă acum liniştit finalizarea negocierilor dintre cele două cluburi.

Real Madrid a oferit 60 de milioane de euro pentru Luka Jovic, dar Eintracht încearcă să obţină ceva mai mulţi bani. Cu toate acestea, oficialii madrileni nu au primit nicio contraofertă din partea germanilor,ceea ce-i face atât pe Luka Jovic, cât şi pe impresarul sau, Ramadani, să fie liniştiţi. Ambii se aşteaptă că negocierile dintre Real Madrid şi Eintracht să se prelungească, dar sunt convinşi că se va ajunge la un acord.

În plus, Real Madrid mizează puternic pe un factor important, care se poate demonstra dezechilibrant în astfel de situaţii. Datorită relaţiei bune pe care Real o are cu Eintracht, Los Blancos beneficiază de o opţiune preferenţială: în cazul în care există două oferte similare pentru Jovic, germanii vor da câştig de cauza grupării blanco.

Relaţia dintre cele două cluburi se bazează pe transferurile din ultima vreme dintre cele două entităţi. Eintracht s-a ales cu Omar Mascarell (foto, sus) şi cu împrumutul lui Jesus Vallejo, plus transferul lui Lucas Torro, cu toţii de la Real Madrid. Asta în condiţiile în care madrilenii aveau mult mai multe opţiuni pentru cei trei fotbalişti, dar au ales să-i trimită la Frankfurt. Acum, este rândul germanilor să întoarcă favoarea Madridului.

De ce îl doreşte Zinedine Zidane pe Luka Jovic: "E noul Karim Benzema!"

La Madrid, un lucru este clar: Zidane are un singur jucător preferat, care porneşte cu prima şansă în orice duel. Este vorba despre Karim Benzema, opţiunea numărul 1 din atacul merengue.

Zidane nu consideră însă că francezul are un concurent pe măsură, iar în vara va renunţa la Mariano Diaz şi probabil la Raul de Tomas, fotbalist împrumutat la Rayo Vallecano. Antrenorul francez vrea să umple acest gol cu un atacant capabil să schimbe lucrurile atunci când Benzema nu o poate face. Jovic este alesul în condiţiile în care sârbul se bucură de câteva calităţi care-l fac pe Zidane să creadă enorm în el.

Înainte de toate, Luka Jovic este prieten cu golul. A demonstrat-o la Eintracht, atât în Bundesliga, cât şi în Europa League. În al doilea rând, este genul de atacant combinativ, care poate crea spaţii, dar care beneficiază şi de o calitate extraordinară pentru un număr 9: se demarca perfect!

Acesta este detaliul care l-a convins pe Zinedine Zidane că Jovic la Real Madrid este o mutare câştigătoare. Şi este avantajul pe care Karim Benzema l-a avut în 2009, în momentul în care s-a transferat la Real Madrid.

În acea vară, Florentino Perez a avut o lista de atacanţi din care a trebuit să aleagă, iar zvonurile spun că şi atunci s-a consultat cu Zinedine Zidane. Apropiat al preşedintelui la acea vreme, Zidane nu avea niciun rol în club, dar era sfătuitorul de taină al lui Perez. În final, Real Madrid a avut de ales între David Villa (Valencia) şi Karim Benzema (Lyon). Chiar dacă preşedintele blanco înclină să-l cumpere pe Villa (a făcut o oferta, iar Valencia a cerut cu 6.5 milioane mai mult), l-a ales în cele din urmă pe Karim Benzema, vârf aflat şi pe lista Barcelonei sau a celor de la Manchester United. Şi a făcut-o la sugestia lui Zinedine Zidane. Nu a ales greşit! În 10 sezoane pe Santiago Bernabeu, Karim Benzema a marcat 222 de goluri în 465 de meciuri, în condiţiile în care a fost coechipier cu Cristiano Ronaldo (40-50 de goluri pe sezon) şi o vreme şi cu Gonzalo Higuain. De altfel, francezul este al 6-lea marcator din istoria clubului madrilen, după Cristiano, Raul, Di Stefano, Santillana şi Ferenc Puskas.

Cel mai probabil, Florentino va merge din nou pe mâna lui Zinedine Zidane, care vede în Jovic, pentru început, rezervă perfectă pentru Benzema, apoi continuatorul tradiţiei numărului 9 pe Santiago Bernabeu. Va reamintim că Luka Jovic are doar 21 de ani, adică exact aceeaşi vârstă pe care o avea Karim Benzema când a semnat cu Real Madrid, în 2009.


 

  • 27 de goluri are Jovic pentru Eintracht în stagiunea trecută. Sârbul are 21 de ani
  • 23 de goluri marcase Benzema pentru Lyon în ultimul sezon înaintea transferului la Real Madrid. Francezul avea 21 de ani
  • 12 goluri marcase Benzema în competiţiile Europene înainte de transferul pe Bernabeu
  • 10 goluri a marcat Jovic în competiţiile Europene înainte de poisbilul său transfer pe Bernabeu

Luka Jovic la Real Madrid! A dormit în maşină două săptămâni, primul său salariu a fost 50 de euro, iar la 18 ani a fost ameninţat cu moartea

"Va scrie istorie la Real Madrid!" anunta si presa din Serbia. Insa, până la cei 21 de ani ai săi, Luka Jovic a trecut prin multe. Cariera sa este de departe rodul muncii şi încrederii investite de tatăl său în el. Familia lui Luka nu a fost nicidoată una bogată şi, din acest motiv, Luka Jovic a ajuns să doarmă în maşina familiei printre meciuri. ”Nu aveam bani de deplasări sau cazări ca restul colegilor. Tata m-a ajutat enorm, toată familia mea a fost alături de mine” îşi aminteşte Jovic.

”Când Luka avea meciuri la finalul săptămânii, nu ne puteam întoarce imediat acasă (n.r Batar, Bosnia) aşa că parcam în faţa stadioanelor şi îi făceam patul pe bancheta din spate a maşinii. Eu fumam afară ca să nu fac zgomot şi ca să nu i se facă frig. Luka a dormit în condiţiile astea şi la -15 grade” povestea tatăl lui Jovic pentru Mozzart Sport.

La prima sa echipă, puştiul câştiga 50 de euro. A fost primul său salariu de fotbalist, bani pe care mereu i-a dat tatălui său.

Creşterea sa fotbalistică a fost incredibilă. La 16 ani a debutat pentru Steaua Roşie Belgrad, formaţie pentru care marca primul gol la doar două minute de la debutul său oficial. A fost un 3-3 cu Vojevodina, meci care avea să ducă titlul spre Belgrad, direcţia Rajko Mitic Stadium.

Ameninţat cu moartea la nici 18 ani

La nici 18 ani, poliţia a fost obligată să intervină, după ce Luka Jovic a fost ameninţat cu moartea şi şantajat. ”Băiatul tău va juca fotbal într-un scaun cu rotile” a fost ameninţarea directă pe care a primit-o familia lui Jovic din partea a doi interlopi sârbi. Acum pare la un pas de transferul vieţii, iar Real Madrid îl aşteaptă cu braţele deschise.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: zidanejovicreal madrid 

viewscnt
Articole similare