Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El este cel mai bun antrenor al generatiei tinere. Dan Alexa premiat şi ovaţionat la scenă deschisă

El este cel mai bun antrenor al generatiei tinere. Dan Alexa premiat şi ovaţionat la scenă deschisăgalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Dan Alexa a fost desemnat cel mai bun antrenor al generatiei tinere la Gala Performantei si Excelentei 2019. Tehnicianul în vârstă de 40 de ani a fost aplaudat la scenă deschisă.

In cadrul Galei Performantei si Excelentei 2019, Dan Alexa a fost antrenorul care a stârnit ropote de aplauze în sală. Tehnicianul care abia a împlinit vârsta de 40 de ani a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun antrenor al generaţiei tinere, o încununare a faptului că într-o carieră foarte scurtă de antrenorat (numai 5 ani) a reuşit 3 promovări în prima ligă cu Rapid, Poli Timişoara şi Dunărea Călăraşi. In cadrul aceluiaşi eveniment, Anamaria Reghecampf a fost declarata Femeia Anului 2019, in timp ce fostul mare portar al Stelei, Helmuth Dukadam a primit premiul pentru cea mai bună linie de echipament.



Dan Alexa a început sezonul la Astra Giurgiu, acolo unde a reuşit să impresioneze prin rezultatele obţinut. În etapa a patra, Astra, cu Dan Alexa pe banca tehnică câştiga în faţa vicecampioanei FCSB, scor 2-1. A urmat un succes impresionant în faţa campioanei de la CFR, scor 3-2 şi un altul, cu acelaşi scor în faţa lui Dinamo. Astra nu a pierdut nici cu Viitorul Constanţa, scor 1-1. Singurele înfrângeri ale echipei lui Alexa au fost la limită, 0-1.



O carieră scurtă, dar plină de realizări

Cel mai bun antrenor al generatiei tinere din România şi-a început cariera la vârsta de 35 de ani. A făcut-o începând cu martie 2014 la Timişoara, la scurt timp după ce şi-a încheiat cariera de jucător, în Cipru la Anorthosis Famagusta.



Între 2014 şi 2015 a pregătit formaţia Poli Timişoara, pe care a reuşit să o promoveze în Liga 1. A urmat una dintre cele mai ”impresionante experienţe ale carierei sale” după propriile-i mărturisiri. Alexa a antrenat Rapid Bucureşti, una dintre cele mai titrate formaţii ale fotbalului românesc. Aflată într-un moment de cumpănă a existenţei sale, Rapid a obţinut imediat promovarea sub comanda tânărului antrenor Dan Alexa, cel care a intrat în unanimitate în inima fanilor alb-vişinii din acel sezon. La Rapid, Alexa a bifat un procentaj impresionant de victorii (63%), iar formaţia sa a marcat 55 de goluri în 29 de meciuri.

A treia experienţă majoră a carierei lui Dan Alexa a fost promovarea obţinută en-fanfare cu Dunărea Călăraşi, o formaţie care nu-şi anunţase intenţiile de promovare la începutul sezonului şi pe care Alexa a preluat-o într-un moment de degringoladă totală.

Rapid îl vrea înapoi!

Plecat de la Astra Giurgiu, Dan Alexa a fost imediat contactat de două formaţii din străinătate. Tânărul tehnician ar prefera să continuie în România, acolo unde ultimele zvonuri îl anunţă ca primă opţiune pentru banca Rapidului.

Giuleştenii vor să promoveze la finalul actualei stagiuni în Liga 1 şi caută un element de siguranţă şi echilibru, pe care oficialii clubului consideră că îl pot găsi în Dan Alexa. Antrenorul în vârstă de 40 de ani este văzut cu ochi foarte buni şi de suporteri, de care s-a despărţit în urrmă cu 3 ani printr-un mesaj extrem de emoţionant. Vara trecută, numele său a fost vehiculat şi la FCSB, acolo unde a fost dorit de Gigi Becali.



Cariera lui Dan Alexa ca antrenor

  • 2014-2015 - Poli Timişoara
  • 2015-2016 - Rapid Bucureşti
  • 2016-2017 - ASA Tg Mureş
  • 2017- Concordia
  • 2017-2019 Dunărea Călăraşi
  • 2019 - Astra Giurgiu


- 3 promovări în prima ligă cu echipele Poli Timişoara (2014-2015), Rapid (2015-2016) şi Dunărea Călăraşi (2017-2018)
-104 victorii a obţinut în cariera sa de antrenor
- 298 de goluri au marcat echipele sale, adică o medie de 59.6 goluri marcate pe an
- 193 de goluri au primit echipele sale, adică o medie de doar 37.6 goluri pe an

 Galerie foto

Afla mai multe despre: alexa 

viewscnt
Articole similare