Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El este fotbalistul pe care Mihai Teja pariază totul. Dă FCSB o adevărată lovitură pe piaţa transferurilor?

El este fotbalistul pe care Mihai Teja pariază totul. Dă FCSB o adevărată lovitură pe piaţa transferurilor?

FCSB

Comentarii

Antoni Ivanov este fotbalistul pe care FCSB l-a transformat într-o ţintă după numirea lui Mihai Teja pe banca tehnică a roş-albaştrilor. Tehnicianul în vârstă de 40 de ani este omul care l-a adus pe tânărul fotbalist bulgar în România. Dar, cine este cu adevărat Antoni Ivanov?

Ivanov are 23 de ani şi a venit în România în această vară. 11 meciuri şi un gol a strâns fotbalistul bulgar la Gaz Metan în acest sezon, perioadă în care s-a remarcat prin abilitatea sa tehnică şi prin uşurinţa cu care poate controla mingea în situaţii dificile. Antoni s-a născut la Sofia, iar perioada junioratului şi-a petrecut-o la două dintre marile forţe ale Bulgariei, ŢSKA Sofia şi Ludogorets Razgrad.

Parcurs modest în Bulgaria, dar remarcat de omul care a făcut-o de 3 ori campioană pe Ludogorets

În sezonul 2013-2014 a fost promovat de omul care a adus trei titluri de campioană a Bulgariei lui Ludogorets, Georgi Dermendzhiev, la prima echipă. Nu a apucat să joace niciun minut, pentru că a fost împrumutat la Akademik Svishtov, în liga a treia bulgară.

Sezonul următor a fost unul foarte bun pentru Ivanov, care a jucat la Spartak Pleven în 31 de partide şi a marcat 3 goluri. Totodată, a pus umărul la promovarea în liga secundă a grupării din Pleven. A atras atenţia clubului de care încă aparţinea, dar în cele din urmă a ajuns în Liga a doua bulgară, la Sozopol.

Un tur de campionat i-a fost suficient pentru a trece la prim divizionara Montana, pentru ca din sezonul 2017-2018 să îmbrace tricoul formaţiei Septemvri Sofia, o formaţie la care joacă în prezent şi fostul jucător de la Petrolul Ploieşti, Alexandru Benga. 

În 17 partide pentru micuţa formaţie din Capitală, Ivanov a marcat de 2 ori şi a pasat în alte două rânduri decisiv. A fost folosit cu precădere în rolul de mijlocaş central defensiv, dar a bifat şi trei partide ca mijlocaş ofensiv, terminând uneori şi ca aripă dreapta.

N-a început sezonul ca titular la Gaz Metan

Mihai Teja, omul care l-a remarcat pe Antoni Ivanov nu l-a folosit pe bulgar din start la formaţia medieşană. Primul său joc la Gaz Metan a fost la Giurgiu, când bulgarul a bifat 25 de minute în înfrângerea cu Astra, scor 0-3.

În etapa a 10-a, Antoni Ivanov a fost titular în premieră la Gaz Metan în partida câştigată de medieşeni, 1-0 cu Politehnica Iaşi. Ivanov a jucat tot meciul şi a făcut-o foarte bine. Teja l-a folosit ca mijlocaş central, lângă Aurelio, dar în spatele lui Darius Olaru. N-a avut un meci uşor, fiind de cele mai multe ori în duel direct cu Flores şi Qaka. A câştigat însă prin mobilitate, iniţiativă şi intuiţie, lăsând o impresie generală bună.

Teja nu a considerat că bulgarul este încă 100% pregătit să joace şi abia din etapa cu numărul 13 a devenit titular de drept la Gaz Metan.

Cu el în teren câte 90 de minute, Gaz Metan nu a primit gol vreme de 270 de minute în partidele cu Dunărea, Chiajna şi FC Voluntari. Teja l-a mutat ceva mai sus în teren la remiza cu Dinamo (1-1), iar Ivanov s-a achitat din nou bine de sarcini. Contra CFR-ului, Antoni a marcat un gol spectaculos şi a convins definitiv: Gaz Metan pariase bine! (vezi reuşita mai sus)

Cea mai ridicată cotă din cariera sa. Pariază FCSB câştigător?

După câteva luni la Mediaş, Antoni Ivanov şi-a crescut cota. Nu valorează însă decât 250 de mii de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt, cea mai ridicată cotă din cariera sa. Va intra în ultimele 6 luni de contract cu Gaz Metan şi devine o ţintă accesibilă pentru FCSB.

Genul de fotbalist tehnic, cu centrul de greutate jos, capabil să facă faţă unor situaţii delicate în care e nevoie de abilităţi tehnice peste medie, Ivanov pare un pariu riscant pentru Mihai Teja la FCSB, dar în acelaşi timp se poate transforma într-o carte cu adevărat câştigătoare.

E încă foarte tânăr, iar presa bulgară îl descrie ca pe un copil timid şi foarte respectuos. Roş-albaştrii sunt gata să rişte, dar mingea pare să fie în terenul bulgarului.

Afla mai multe despre: antoni ivanovfcsbmihai teja 

viewscnt
Articole similare