Experiențe împreună.
You are here:

El este noul mijlocaş ales de Gigi. ”E rapid şi bun în duelurile unu contra unu!”. Totul despre fotbalistul care l-a cucerit pe Becali

El este noul mijlocaş ales de Gigi. ”E rapid şi bun în duelurile unu contra unu!”. Totul despre fotbalistul care l-a cucerit pe Becali

FCSB

Gigi Becali a anunţat în cursul zilei de vineri că şi Thierry Moutinho va ajunge la FCSB. Fostul jucător de la CFR are o carieră interesantă în spate.

Gigi Becali l-a transferat pe Ionuţ Vînă, însă nu se opreşte aici. Patronul FCSB susţine că sigur vor mai veni doi jucători: un fundaş stânga şi un mijlocaş de bandă. A confirmat-o chiar el, la Pro X: ”Moutinho vine duminică, semnăm cu el, e făcut transferul”. Iubitorii fotbalului din România îl cunosc pe Thierry Moutinho din perioada CFR Cluj, acolo unde a prins însă puţine minute.

Cine este Thierry Moutinho, posibilul transfer al FCSB

Thierry Rua Moutinho este un fotbalist elveţian, născut într-o familie de emigranţi portughezi. El a început fotbalul în Elveţia, în apropiere de Geneva, oraşul în care s-a născut. A crescut la juniorii lui Étoile Carouge FC, dar la vârsta de 18 ani a fost achiziţionat de Servette, unul dintre cluburile de tradiţie ale Elveţiei.

Şi-a definitivat junioratul şi a debutat în a doua ligă a ţării sale în sezonul 2010-2011. Un an mai târziu a fost împrumutat de CD Badajoz din Spania. A fost o mutare foarte inspirată pentru Thierry.

Împrumutul în Spania l-a transformat într-un jucător mai bun, care a intrat pe radarul echipelor din liga a doua spaniolă în foarte scurt timp. După 5 goluri în tricoul spaniolilor a fost rechemat de Servette, care i-a dat un tricou de titular: cel cu numărul 7.

Perioada ”spaniolă” - cea mai bună din cariera sa

Thierry Moutinho este un nume destul de cunoscut printre iubitorii fotbalului din Peninsula Iberică. Asta pentru că în 2014, Servette l-a vândut la Albacete, formaţie pe caer a ajutat-o să promoveze în Segunda Division în sezonul 2014-2015. Apoi a fost achiziţionat de Real Mallorca, formaţie care-şi propunea promovarea în La Liga. Moutinho a semnat pe doi ani cu gruparea de pe Iberostar Stadium şi a bifat peste 50 de meciuri pentru baleari. ”Rapid, incisiv şi bun în duelurile unu vs unu” este descrierea pe care Mallorca i-o făcea pe site în momentul prezentării.

Doar că Mallorca a dat din rău, în mai rău, şi a retrogradat în Liga a treia din Spania. Moutinho însă a ajuns la Tenerife, acolo unde a bifat 6 luni de fotbal bun. CFR Cluj a fost destinaţia aleasă în 2017. A fost prima experienţă în afara Spaniei după trei ani de zile.

În România, Thierry Moutinho a bifat 24 de prezenţe şi a marcat un gol. A mai jucat pentru Cultural Leonesa, sub formă de împrumut.

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta