Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El este noul star al fotbalului britanic. Mason Greenwood, puştiul care rupe plasele în Premier League: ”Niciodată nu am văzut unul ca el!”

El este noul star al fotbalului britanic. Mason Greenwood, puştiul care rupe plasele în Premier League: ”Niciodată nu am văzut unul ca el!”
Comentarii

Mason Greenwood este noua senzaţie a fotbalului din Albion. La numai 18 ani se luptă deja cu recordurile.

În mai 1999, Manchester United câştiga UEFA Champions League pe Camp Nou, în faţa lui Bayern Munchen, după două goluri marcate în prelungiri. Solskjaer, antrenorul lui United în acest moment, marca golul victoriei în al treilea minut al prelungirilor.

Mason Will John Greenwood n-a văzut acel meci. Nu avea cum, pentru că el s-a născut pe 1 octombrie 2001, undeva în apropiere de Bradford. Cinci ani mai târziu venea la Manchester United, acolo unde joacă şi acum, iar anul trecut în martie a avut şansa să debuteze la prima echipă. Paradoxal sau nu, cel care l-a aruncat în luptă ca antrenor este Ole Gunnar Solskjaer, omul care aducea UEFA Champions League în 1999 pe Old Trafford.

Greenwood bătea însă deja la porţile primei echipe şi până să vină Ole. Puştiul fusese chemat la prima echipă în decembrie de Jose Mourinho, pe atunci încă antrenor al ”diavolilor”.

Deşi are numai 18 ani, Mason Greenwood a devenit o prezenţă constantă pe tabelele de marcaj din Anglia. Puştiul lui United s-a făcut mare, iar în acest sezon are deja 15 goluri pentru formaţia la care evoluează de la vârsta de 6 ani. Internaţional U21 al Angliei, este una dintre cele mai mari promisiuni ale fotbalului din Marea Britanie, iar Mark Senior, antrenor la academia lui United explică: ”Lumea îl vede ca pe noul Robrin van Persie. Eu nu cred...Mason e greu de comparat pentru că nu am văzut niciodată un fotbalist ca el. Este formidabil!”

Versatil, tehnic şi foarte rapid, Greenwood a demonstrat în acest sezon că a trecut de statutul de ”speranţă” şi este deja o certitudine în fotbalul mare. United pariază cu încredere pe el şi foarte probabil, îl vom vedea din ce în ce mai des pe teren în tricoul ”diavolilor” de aici încolo. Foarte probabil, pentru mulţi ani.

  • 18 ani are Mason Greenwood. 12 dintre ei i-a petrecut până acum în tricoul lui United
  • 4 selecţii are în naţionala de tineret a Angliei
  • 15 goluri a marcat în acest sezon pentru United

Afla mai multe despre: mason greenwood 

viewscnt
Articole similare