Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El este portarul dorit de Dinamo. Crescut de Arsenal şi trecut pe la Leeds United vrea să devină numărul 1 pentru naţionala sa

El este portarul dorit de Dinamo. Crescut de Arsenal şi trecut pe la Leeds United vrea să devină numărul 1 pentru naţionala sa

Dinamo București

Comentarii

Dinamo are în teste începând de joi un portar de origine norvegiană, dar care a crescut în Anglia şi a fost convocat recent la naţionala Irlandei, ţară din care provine tatăl său. Povestea sa, mai jos.

"Băiatul blond dacă nu mă înşel e portar. Azi l-am văzut prima oară! A venit la vizita medicală, ieri n-a fost la antrenament. Sperăm să ne ajute". Aşa ”l-a întâmpinat” Dan Nistor pe Sean McDermott, portarul pe care Mircea Rednic l-a adus în probe la Dinamo.

McDermott are 25 de ani şi s-a născut în Norvegia la Kristiansand, dar are cetăţenie irlandeză. Născut pe 30 mai 1993, Sean a început fotbalul la Academia lui Arsenal Londra, formaţie cu care nu a putut semna până la vârsta de 16 ani. Aflat în Anglia şi-a declarat disponibilitatea de a evolua pentru naţionala Irlandei, tatăl său fiind originar din Donegal (Republica Irlanda).

În 2012 a fost împrumutat la Leeds United unde nu a reuşit să treacă de statutul de ”al treilea portar” ceea ce l-a determinat să accepte oferta lui Sandnes, club din Norvegia. Trei sezoane în care a apărat pentru gruparea norvegiană l-au ”condus” pe McDermott către un alt nivel, el transferându-se la Start (în aceeaşi ţară) şi mai apoi la Kirstiansund (în 2017). Aici, în oraşul natal al mamei sale, Sean a prins 57 de partide şi a trezit interesul Federaţiei Irlandeze de fotbal.

Pe 25 august 2018 a fost chemat în premieră la naţionala mare a Irlandei pentru partida de Uefa Nations League cu Ţara Galilor şi amicalul cu Polonia. Nu a apucat să joace vreun minut, dar şi-a declarat intenţiile ca pe viitor să devină numărul 1 pentru naţionala ţării sale. Rivalii săi pe post sunt Darren Randolph (Middlesbrough), Colin Doyle (Hearts) şi Caimhin Kelleher (Liverpool).

Sean McDermott este descris de presa norvegiană drept ”un portar de reflex, inspirat în duelurile unu contra unu, dar mai puţin impozant în duelurile aeriene”. Goalkeeper-ul are în faţă provocarea Dinamo, iar Mircea Rednic va decide dacă îl va păstra sau nu în lotul formaţiei sale. 

Afla mai multe despre: sean mcdermottdinamo bucureşti 

viewscnt
Articole similare