Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El este singurul atacant trecut pe la FCSB pe care Gigi Becali nu l-a criticat. Vă mai aduceţi aminte de "Il Pifferaio"? Iată unde a ajuns să joace

El este singurul atacant trecut pe la FCSB pe care Gigi Becali nu l-a criticat. Vă mai aduceţi aminte de "Il Pifferaio"? Iată unde a ajuns să joacegalerie foto

Fotbal

Comentarii

Gigi Becali este cunoscut ca un "devorator" de fotbalişti, mai ales de atacanţi. Natura postului pe care l-au ales să-l reprezinte în teren i-a făcut pe responsabilii cu golul cei mai expuşi în faţa represaliilor venite dinspre finanţatorul celor de la FCSB.

Vă mai aduceţi aminte de "Il Pifferaio"? Iată unde a ajuns să joace

Din anul 2003, de când se implică activ la club, Gigi Becali i-a mitraliat pe toţi angajaţii săi, de la mic la mare, nimeni n-a scăpat de criticile sale. Mulţi dintre jucători nu au făcut faţă presiunii şi au clacat, iar exemplele sunt nenumărate. Am pierde ore multe să-i înşiruim pe toţi. Cu toate acestea, au fost şi jucători care au scăpat de cuvintele grele ale lui Gigi Becali, prin evoluţii foarte convingătoare. Un atacant i-a intrat la suflet latifundiarului din Pipera, însă destinul şi procurorii nu l-au lăsat să-l cunoască faţă-n faţă.

Gigi Becali era încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă în 2013, atunci când italianul Federico Piovaccari a fost împrumutat de la Sampdoria la FCSB. Avea 30 de ani şi fusese cumpărat de Sampdoria, în urmă cu trei sezoane, de la Cittadella pentru 3.5 milioane de euro. Poreclit "Il Pifferaio" (n.r. - Fluierul fermecat) pentru stilul în care sărbătorea reuşitele, masivul atacant de careu a avut parte de un sezon foarte bun pentru FCSB. 

  • A marcat 16 goluri în 43 de meciuri pentru FCSB, în toate competiţiile.
  • A cucerit cu FCSB, în acel sezon, titlul în Liga 1 şi Supercupa României.

Din cele 16 goluri marcate, Piovaccari a înscris împotriva celor de la Basel în grupele Ligii Campionilor, încheiat la egalitate, scor 1-1, dar şi trei goluri în preliminariile competiţiei, cu Vardar Skopje şi Legia Varşovia. A încheiat pe locul 7 în clasamentul golgeterilor în Liga 1, cu 10 goluri, după Liviu Antal (15), Constantin Budescu (13), Vasile Lemnaru (13), Eric (11), Alex dos Santos (11), Szabolcs Szekely (11).

El este singurul atacant trecut pe la FCSB pe care Gigi Becali nu l-a criticat

Gigi Becali a fost cucerit rapid de reuşitele lui Federico Piovaccari, astfel că dat ordin să devină indispensabil echipei, peste capul antrenorului de la acea dată Laurenţiu Reghecampf. "Il Pifferaio" a reuşit performanţa de a nu fi niciodată criticat de patron. Ba mai mult, Becali a încercat la finalul sezonului să realizeze transferul său definitiv la FCSB, însă nu s-a înţeles cu reprezentanţii Sampdoriei. FCSB şi-ar fi dorit împrumutul jucătorului pentru încă un sezon, însă Sampdoria a solicitat o sumă de bani, considerată prea mare de Becali.

Alţi atacanţi străini, de calibru, trecuţi pe la FCSB precum Pantelis Kapetanos sau Cyril Thereau au prins vremuri mult mai grele la FCSB. Chiar dacă ulterior au fost certificaţi ca  atacanţi de valoare, cu zeci de goluri pentru FCSB, atât Kapetanos cât şi Thereau au fost cât p-aci să fie daţi afară de la club, la un momentan dat, la dorinţa lui Gigi Becali. În cazul lui Thereau, Gigi Becali a considerat că francezul avea o freză prea ciudată şi n-are ce căuta la un club serios precum FCSB.

Unde a jucat Piovaccari, după experienţa de la FCSB

După ce a plecat la FCSB, Piovaccari nu şi-a găsit niciodată eficacitatea din România. Şi nici Sampdoria nu s-a ales cu nimic de pe urma jucăroului. S-a întors la Sampdoria, apoi s-a transferat în La Liga, la Eibar, unde a marcat 5 goluri în 28 de meciuri, apoi declin total: a jucat pentru Western Sydney Wanderers (Australia), ZJ Yiteng (China), Ternana (Italia, Serie B), Cordoba (Spania, La Liga 2), Rayo Vallecano (Spania, La Liga 2), iar din vara lui 2019 s-a întors la Cordoba, dar de data aceasta în liga a treia. În acest sezon, a marcat un gol în cele trei meciuri pe care le-a disputat.

  • 2 milioane de euro a fost cota de piaţă a lui Piovaccari, în perioada FCSB.
  • Ajuns la 35 de ani, cota sa a scăzut la 200.000 de euro, conform Transfermartk.

 

 

Afla mai multe despre: piovaccarifcsb 

viewscnt
Articole similare