Experiențe împreună.
You are here:

"El Patron" Pablo Escobar i-ar fi "sugerat" nepotului unde să caute una dintre comorile sale. Câte milioane de dolari a găsit urmaşul său

"El Patron" Pablo Escobar i-ar fi "sugerat" nepotului unde să caute una dintre comorile sale. Câte milioane de dolari a găsit urmaşul său

Alte sporturi

Comentarii

Unul dintre nepoţii cunoscutului traficant de droguri columbian Pablo Escobar a recunoscut că a găsit în pereţii apartamentului în care stătea, ce i-a aparţinut unchiului său, 18 milioane de dolari în numerar.

Nicolas Escobar a declarat că a ajuns să spargă pereţii apartamentului în urma unei "viziuni", în care unchiul său i-ar fi spus exact unde se află acum, anunţă presa din Medellin. Acesta a recunoscut că, de-a lungul timpului, a mai găsit lucruri aparţinând ilustrului său unchi, considerat cel mai mare traficant de droguri din istorie: un stilou de aur, telefoane prin satelit, o maşină de scris şi o rolă de film nedevelopată, conformt TheIndependent.

Pablo Escobar a pus bazele cartelului Medellin, la sfârşitul anilor 1970, şi l-a condus până în 1993, când a fost asasinat. A transformat Columbia în cel mai mare exportator de cocaină din lume. 80% din cocaina vândută în Statele Unite ale Americii provenea din această ţară.

Escobar, supranumit "Regele Cocainei" producea din vânzarea drogurilor aproximativ 400 de milioane de dolari pe săptămână. în 1989, revista Forbes l-a clasat pe locul 7 în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă, cu aproximativ 30 de miliarde dolari, însă mulţi spun că cifra este mult mai mică. De asemenea, avea o mare pasiune pentru fotbal, fiind investitorul din umbră al formaţiei Atletico Nacional din Medellin, care a câştigat Copa Libertadoresc, în 1989. 

Tot în 1989, un arbitru columbian a fost asasinat după ce ar fi luat mai multe decizii împotriva celor de la Atletico Nacional. Alvaro Ortega a fost împuşcat de doi indivizi, la ordinul lui Pablo Escobar.

Oficialii columbieni estimează că de mâna cartelului Medellin, coordonaţi de Escobar, ar fi murit peste 5000 de oameni numai între 1989 şi 1993.

Peste 60 de milioane de telespectatori au urmărit serialul "Narcos", de pe Netflix, în care este prezentată viaţa traficanului.

viewscnt
Articole similare
Cauzele mortii lui Maradona. Ce au descoperit doctorii la autopsie