Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Elevul şi-a învins profesorul. Victorie surpriză în Campionatul Naţional de Drift

Elevul şi-a învins profesorul. Victorie surpriză în Campionatul Naţional de Drift

Sporturi cu motor

Comentarii

Prima etapă din Campionatul Naţional de Drift a fost câştigată de un puşti care împlineşte 18 ani abia luna viitoare. Claudiu Adam l-a învins în finala de pe Transilvania Motor Ring pe campionul Sorin Ene, cel care i-a pus volanul în mâini pentru prima oară în urmă cu cinci ani.

Peste 50 de piloţi, inclusiv din ţările vecine, au fost prezenţi la startul sezonului competiţional în diviziile pro şi semi pro de la drift. După ce în prima zi, dar şi înainte de calificări, ploaia a afectat pregătirea piloţilor, circuitul s-a uscat pentru battle-urile pe care fanii le-au aşteptat aproape un an.

Încă din calificări, tânărul de 18 ani a impus ritmul, obţinând cel mai mare punctaj din partea celor trei arbitri internaţionali. Acesta a reuşit cu un punct mai mult decât Sorin Ene şi cu 5 decât vicecampionul en-titre Radu Moise. Campion în 2020, bulgarul Ivan Ivanov a fost doar al 7-lea.

În battle-uri, primul eliminat a fost chiar Ivanov, fiind urmat în Top 8 de Moise, dar şi de Răzvan Frăţianu, campionul din 2019. Cu o evoluţie remarcabilă, Adam i-a eliminat, pe rând, pe Karoly Levente şi Rareş Gîrda, iar în finală a dat peste primul său profesor de drift, Sorin Ene.

După primul battle dintre cei doi, arbitrii-judecători au decis one-more-time, iar la final chiar Sorin Ene şi-a recunoscut înfrângerea. „Ar trebui să fiu supărat că am pierdut, însă sunt bucuros că am pierdut în faţa unui elev. Vin generaţii din spate din ce în ce mai talentate”, a spus Ene la final.

„Este cea mai fericită zi de până acum, dar sper să urmeze şi alte victorii cel puţin la fel de importante”, a spus Adam, care în urmă cu doar două săptămâni a câştigat divizia a doua etapei europene din Grecia.

Evenimentul organizat în parteneriat cu Serviciul de Dezvoltare Comunitară din cadrul Secretariatului General al Guvernului a avut ca scop şi promovarea culturii motorsportului românesc în ţările vecine. Pe lângă divizia Pro, au avut loc şi etapele pentru cel de la Semi Pro şi Street.

La Semi Pro, tânăra Natalia Iocsak (18 ani) s-a impus în finală, acolo unde l-a învins pe un tânăr de numai 14 ani, Gabi Imre jr. De altfel, nu mai puţin de 7 sportivi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani au fost la start. „Avem o nouă generaţie, care creşte sănătos şi sunt convins că vom avea parte de rezultate sportive internaţionale importante în curând”, a spus Denis Manea, reprezentantul RoDrift.

Cu ocazia etapei, piloţii au avut prilejul să îşi etaleze noile tehnologii din spatele maşinilor de competiţie, căutându-se în permanenţă soluţii, iar nivelul de poluare să fie cât mai scăzut. De altfel, în acest sens, RoDrift colaborează cu cercetătorul Corneliu Birtok Băneasă pentru a facilita materiale şi tehnologii inovative în acest sens. Invenţiile au rolul de a îmbunătăţi funcţionarea motorului şi permite o economie de carburant.

A doua etapă din Campionatul Naţional de Drift va avea loc în perioada 3-4 iulie pe cel mai înalt punct rutier din România, Pasul Urdele de pe Transalpina, atunci când sunt aşteptaţi mai mulţi piloţi internaţionali.

Afla mai multe despre: campionatul national de drift 

viewscnt
Articole similare