Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Elisabeta Lipă, după Campionatele Europene de canotaj, de la Varese: ”Aceşti sportivi sunt nişte eroi!”

Elisabeta Lipă, după Campionatele Europene de canotaj, de la Varese: ”Aceşti sportivi sunt nişte eroi!”

Alte sporturi

Comentarii

România a încheiat participarea la Campionatele Europene de la Varese cu şase medalii, după cum urmează: două de aur - dublu vâsle feminin şi opt plus 1 feminin, patru de argint - vâsle simplu feminin, dublu rame feminin, patru rame masculin şi opt plus 1 masculin.

”Aceşti sportivi sunt eroi. Eroi că au rezistat atâtea luni in cantaonament. Ii felicit pentru modul cum s-au comportat şi cum au concurat la CE de la Varese. O să încep prin a felicita echipajele care au cucerit medaliile de aur. Dublu de vâsle open şi echipajul de 8 plus 1. În egală măsură primesc felicitări şi toţi cei care au concurat, care s-au încris la startul acestor CE. Un CE extrem de greu la care au participat sportivi foarte bine pregătiţi. Din fericire pentru noi, majoritatea echipajelor vizează medalii la JO. Medaliile de argint pentru mine sunt la fel ca şi cele de aur, îi felicit şi pe ei pentru modul in care au abordat  cursele” a mărturisit preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, la revenirea în ţară.

Delegaţia României la Campionatele Europene de la Varese a fost formată din 46 de sportivi, în 13 echipaje feminine şi masculine.

Gianina Beleagă a obţinut medalia de argint la vâsle simplu: ”(n.r Cât de grea a fost depărtarea de casă) Poate la început a fost grea. A fost privită cu greutate pentru că iniţial noi ne aşteptam să petrecem sărbătorile alături de familie, însă a fost mai bine ca s-a decis sa ramanem acolo pentru ca ar fi fost riscant sa ne intoarcem în ţară şi să revenim apoi in Italia. Cu totii am progresat foarte bine. Apogeul acestui cantonament a fost numarul acesta mare de medalii, dar şi cu experienţă şi încredere in noi. Am câştigat experienţa foarte bună, foarte mare, care ne va ajuta la jocuri. Este foarte important pentru mine acest rezultat, pentru că eu ştiam ce pot, imi ştiam potentialul însă clar am avut nevoie de acest rezultat, nu neapărat de medalie cat de experienţa pe care am avut-o la acest concurs. Această medalie m-a intărit mai tare şi mi-a dat experienţa necesară, care îmi trebuie pentru JO” a mărturisit şi Geanina Beleagă.

La ediţia precedentă, România a câştigat tot şase medalii.

Afla mai multe despre: elisabeta lipăgeanina beleagăcanotaj 

viewscnt
Articole similare