Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Eliud Kipchoge încearcă din nou să alerge sub două ore maratonul

Eliud Kipchoge încearcă din nou să alerge sub două ore maratonul

Atletism

Comentarii

Kenyanul Eliud Kipchoge, 34 de ani, încearcă din nou, sâmbătă, să alerge maratonul sub două ore, o performanţă neatinsă de nimeni până în prezent, informează Reuters.

Tentativa de stabilire a unui timp istoric are loc la Viena, în Parcul Prater, pe un traseu de 9,6 kilometri, pe care atletul trebuie să-l parcurgă de 4,4 ori.

Kipchoge a mai avut o tenatativă de a coborî sub două ore în proba de maraton, în mai 2017, pe circuitul de automobilism de la Monza, pe care a ratat-o pentru 26 de secunde.

La Viena, Kipchoge beneficiază de sprijinul a 41 de "iepuri", care vor forma un dispozitiv în V în faţa lui, pentru a-l proteja de vânt. Aceştia vor alerga în grupuri, prin rotaţie, în spatele unei maşini electrice, care este programată să încheie cursa într-o oră, 59 de minute şi 50 de secunde.

Dacă Kipchoge va reuşi să coboare sub două ore, IAAF nu va recunoaşte recordul, din cauza faptului că atletul kenyan este sprijinit şi pentru că nu îl stabileşte într-o cursă obişnuită.

Campionul olimpic Eliud Kipchoge deţine recordul mondial recunsocut oficial, de două ore un minut şi 39 de secunde, pe care l-a stabilit, în septembrie 2018, la maratonul de la Berlin.

Afla mai multe despre: atletism 

viewscnt
Articole similare