Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Emil Grădinescu, aproape de o tragedie după un meci al României: ”Am simţit începutul unei crize cardiace! Mi-a amorţit braţul” | EXCLUSIV

Emil Grădinescu, aproape de o tragedie după un meci al României: ”Am simţit începutul unei crize cardiace! Mi-a amorţit braţul” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Emil Grădinescu (64 de ani) rămâne o voce de referinţă a comentariului sportiv românesc, în ultimii 30 de ani. A adunat o sumedenie de amintiri fericite, dar au fost şi momente pe care nu ar fi vrut să le experimenteze.

Vocea lui Emil Grădinescu este una inconfundabilă. Un timbru pregătit tot timpul să te impresioneze, fie prin ”căldură”, fie printr-o energie ”tăioasă”, în funcţie de situaţia.

Ne aducem aminte de vremea în care ne încânta la TVR, în urmă cu aproximativ 30 de ani. Astăzi îl putem auzi cu plăcere pe programele Orange Sport şi Prima Sport.

Emil Grădinescu: ”Am simţit începutul unei crize cardiace”

Prezent la podcastul ”Sport Cast cu Sile”, de pe Youtube, moderat de Silviu Tudor Samuilă, Emil Grădinescu a recunoscut că a avut şi momente dificile în carieră, mai ales din pricina problemelor de sănătate.

Un semnal de alarmă a fost tras în 2003, după meciul pe care România l-a terminat la egalitate, scor 2-2, contra Danemarcei, la Copenhaga, în preliminariile EURO 2004.

Atunci, arbitrul elveţian Urs Maier a acordat patru minute de prelungire, la scorul 2-1 pentru România, iar danezul Martin Laursen a reuşit să înscrie în minutul 90+5.

Cu o victorie, tricolorii lui Anghel Iordănescu reuşeau să obţină calificarea la EURO 2004 de pe prima poziţie, peste Norvegia şi Danemarca.

A venit fatidicul minut 90+5, când Martin Laursen l-a învins pe Bogdan Lobonţ, într-o seară în care o ţară întreagă a fost scufundată în lacrimi. Cu Urs Maier ”girant” şi ”călău”.

Emil Grădinescu a povestit că partida Danemarca - România 2-2, pe care a comentat-o pentru TVR 1, a fost cea mai dificilă din cariera sa, pentru că a resimţit dureri ce păreau a fi cauzate de o criză cardiacă. 

Cel mai probabil, survenită după minutul 90+5, când danezii au reuşit să marcheze şi să meargă ei la EURO 2004, disputat în Portugalia.

  • Silviu Tudor Samuilă: ”Care a fost meciul pe care l-ai trăit cel mai intens? Ai fi vrut să rămâi în stadion acolo...”.
     
  • Emil Grădinescu: ”La Danemarca - România 2-2. Atunci am simţit, într-adevăr, începutul unei crize cardiace. Mi-a amorţit tot braţul stâng, simţeam şi în piept durere.

    Aia a fost, cel puţin fizic, o reacţie violentă pentru care am resimţit-o. Acel meci m-a marcat cel mai tare”.

Afla mai multe despre: emil gradinescuurs maiereuro 2004danemarca-romania 

viewscnt
Articole similare