Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Englezii îi oferă lui Steven Gerrard trei motive pentru care nu trebuie să-l rateze pe Ianis Hagi. "Ar putea merita greutatea lui în aur"

Englezii îi oferă lui Steven Gerrard trei motive pentru care nu trebuie să-l rateze pe Ianis Hagi. "Ar putea merita greutatea lui în aur"

Fotbal

Comentarii

Jurnalistul englez Jonathan Radcliffe i-a oferit conaţionalului Steven Gerrard trei motive argumentate pentru care acesta trebuie să-i activeze clauza de cumpărare internaţionalului român, Ianis Hagi. Dacă îl vrea la Rangers, scoţienii trebuie să le plătească celor de la Genk cinci milioane de euro.

Jurnalistul englez Jonathan Radcliffe a redactat un text în FootballFanCast.com, în care enumeră motivele pentru care antrenorul celor de la Rangers, Steven Gerrard, nu trebuie să stea pe gânduri când vine vorba de achiziţionarea fotbalistului român, Ianis Hagi.

Ianis a fost adus în Scoţia sub formă de împrumut, în această iarnă, iar pentru a-l păstra, scoţienii trebuie să plătească celor de la Genk cinci milioane de euro.  

Iată cele trei motive invocate de jurnalistul britanic, în susţinerea lui Ianis Hagi:

1. Goluri şi creativitate

Ianis Hagi a marcat deja trei goluri şi a oferit două pase de gol de când a ajuns în Scoţia. Comparat cu alţi coechipieri, cifrele lui Hagi sunt extrem de interesante. În afara atacantului Alfredo Morelos, Ianis Hagi este singurul jucător care a marcat mai mult de un gol în Europa League pentru Rangers, şi are o medie de 1.3 pase cheie pe meci, al treilea din echipă, dar peste Ryan Kent, jucătorul adus de Rangers de la Liverpool pentru 9 milioane de euro - el are ao medie de doar 0.9 pe meci. În mod clar, Ianis este o piesă importantă la mijlocul terenului prin creativitatea sa - un lucru esenţial pentru a continua la Rangers.

2. Achiziţie ieftină

RKC Genk a plătit 8 milioane de euro, vara trecută, pentru Ianis Hagi şi, chiar dacă nu a devenit un jucăt de bază în echipa belgienilor, s-a descurcat destul de bine în Jupiler League, cu trei goluri şi patru pase decisive. Are deja 10 meciuri în naţionala mare a României şi a marcat de două ori la Campionatul European U21. Este un jucător cu pedigree şi nu doar pentru că tatăl său este legendarul Gheorghe Hagi. Toate acestea fac din zvonul opţiunii de cumpărare de 5 milioane de euro o afacere absolută. Pentru acest preţ, Rangers nu îşi permite să-l piardă.

3. Versatil şi ambidextru

La origini, Hagi este un mijlocaş central ofensiv. A jucat pe acest post 57 de meciuri, a înscris 23 de goluri şi a oferit 14 pase decisive. Chiar şi aşa, în scurta sa carieră, Ianis Hagi a mai evoluat pe diferite psoturi. Poate juca atât aripă dreaptă, cât şi stângă, al doilea atacant, dar şi mijlocaş central tipic, demonstrând că este un jucător extrem de versatil.

În plus, îşi foloseşte ambele picioare, ceea ce înseamnă că nu are un picior mai slab şi unul mai puternic, de care să depindă. Este înzestrat din punct de vedere tehnic şi nu poate fi pus sub presiune din pricina piciorului cu care  manevrează balonul - sunt foarte puţini fotbalişti de genul. Mergând mai departe, Hagi ar putea merita greutatea lui în aur pentru Gerrard.

 

Afla mai multe despre: fotbalhagi,  

viewscnt
Articole similare