Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Englezii nu se dau bătuţi! Câte semnături a strâns petiţia în care se solicită ca finala de la EURO 2020 să se joace din nou

Englezii nu se dau bătuţi! Câte semnături a strâns petiţia în care se solicită ca finala de la EURO 2020 să se joace din nou

EURO 2020

Comentarii

Anglia a pierdut finala EURO 2020 în faţa Italiei, scor 1-1, ( 2-3, după penalty-uri), dar insularii vor ca partida de pe Wembley să se rejoace.

La puţin timp după ce Italia a câştigat Campiontul European, britanicii au lansant o petiţie pe change.org în care solicită ca partida să fie rejucată. Insularii îi acuză pe italieni de un joc necorespunzător şi au spus că arbitrul Bjorn Kuipers nu l-a eliminat pe Giorgio Chiellini după intervenţia din minutul 90+6 asupra lui Bukayo Saka. 

Marţi, mii de oameni au accesat petiţia, iar în jurul orei 16:00 aceasta fusese semnată de peste 105.000 de persoane. "Vă rog să distribuiţi această petiţie către cât mai multe persoane. Putem reuşi!", a scris Sharon Guilmen, cel care a iniţiat acest demers.

"Italienii au primit doar cartonaş galben atunci când îi trăgeau pe jucătorii englezi, tratându-i ca pe nişte sclavi!"

"Meciul disputat pe 11 iulie 2021 nu a fost corect deloc. Italienii au primit doar cartonaş galben atunci când îi trăgeau pe jucătorii englezi, tratându-i ca pe nişte sclavi. Toate aceste împingeri, trageri şi lovituri au fost permise pentru ca Italia să câştige?

Sunt, cu siguranţă, decizii părtinitoare. Italia ar fi trebuit să primească un cartonaş roşu pentru jocul său, iar meciul să fie rejucat cu un arbitru corect. Nu a fost corect deloc", a scris cel care a lansat una dintre petiţii pe site-ul change.org.

La acest turneu final au mai fost lansate alte două petiţii. Una dintre ele a fost după meciul Franţa -Elveţia, de pe Arena Naţională (3-3, 4-5 d.l.d). Atunci francezii l-au acuzat pe Yann Sommer că nu a stat măcar cu un picior pe linia porţii. O altă petiţie a fost lansată în semifinala Danemarca - Anglia (1-1, 2-1 d.p), când englezii au primit un penalty controversat obţinut de Sterling. 

Chiar şi aşa, presa din afara a scris că UEFA nu are gând să ia în calcul astfel de petiţii care cer rejucarea anumitor partide la EURO. 

Afla mai multe despre: italia-anglia-euro 2020-petiţie 

viewscnt
Articole similare