Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Era considerat cel mai promiţător atacant al Academiei "Gheorghe Hagi", însă a ajuns să evolueze în liga a patra din Germania

Era considerat cel mai promiţător atacant al Academiei "Gheorghe Hagi", însă a ajuns să evolueze în liga a patra din Germaniagalerie foto

Fotbal

Comentarii

Gheorghe Hagi a pus pe picioare, în 2009, cel mai grandios proiect pe care l-a cunoscut fotbalul românesc în ultimii 20 de ani. Academia care îi poartă numele a scos pe bandă rulandă jucători. Unii au ajuns la echipa naţională a României, alţii prin ligile inferioare.

Este şi cazul lui Sascha Constantin Marinkovic, fotbalist născut la Munich în 1992, din tată român şi mamă sârboaică. Fotbalistul cu triplă naţionalitate, a luat drumul României, la 13 ani, după ce părinţii săi s-a despărţit. La 17 ani, rupea plasele pentru la Academia "Gheorghe Hagi" şi era considerat unul dintre cei mai talentaţi atacanţi din România. "Regele" l-a remarcat rapid şi l-a adus la prima echipă, pentru a se antrena. De asemenea, cocheta şi cu loturile naţionale de juniori ale României.

În sezonul 2010/2011, pe când avea doar 18 ani, Sascha Marinkovic debuta la seniori, în Liga 2, într-un meci încheiat la egalitate de Viitorul, scor 1-1, cu Astra 2 Giurgiu. Următoarele trei sezoane, fotbalistul a fost împrumutat tot în Liga a 2-a, la Rapid CFR Suceava, FC Voluntari şi din nou Rapid CFR Suceava, însă nu reuşea decât opt goluri în 40 de meciuri, astfel că lumea uita de aura sa de golgeter de la juniori.

În sezonul 2015/2016, alege să se întoarcă în Germania şi semnează cu TSV 1860 Rosenheim, din liga a cincea, oraşul unde trăia mama sa. A promovat sezonul următor în liga a patra, însă a schimbat şi echipa. După două sezoane la Burghausen, unde a marcat 18 goluri, vara trecută a semnat cu Bayreuth, colega de divizie. În acest sezon, fotbalistul a marcat 4 goluri în 24 de meciuri, din postura de atacant.

Înainte de a semna cu Bayreuth, Sascha Marinkovic a fost în probe la TSV 1860 Munich, însă fără succes.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare