Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Era considerat o mare speranţă a fotbalului românesc, însă, la 26 de ani, va juca la FC Pacific

Era considerat o mare speranţă a fotbalului românesc, însă, la 26 de ani, va juca la FC Pacific

Fotbal

Comentarii

Mijlocaşul român Andrei Tîrcoveanu (26 de ani) şi-a găsit echipă, la nouă luni după ce s-a despărţit de FC Argeş.

Andrei Tîrcoveanu va juca în Canada!

Considerat, cândva, o mare speranţă a fotbalului românesc, Andrei Tîrcoveanu nu a reuşit niciodată să se ridice la nivelul aşteptărilor.

Specialiştii l-au aşteptat sezoane bune să ”explodeze”, însă evoluţiile sale de excepţie au fost meteorice, fără constanţă, iar cluburile s-au detaşat fără prea mari probleme de el, apoi.

Andrei Tîrcoveanu este un produs al academiei de fotbal de la Dinamo, unde avea să şi debuteze pe prima scenă a fotbalului românesc.

  • În acea perioadă, în care juca pentru ”câini”, Andrei a bifat şi numeroase selecţii la naţionalele U16, U17 şi U18 ale României.

Tîrcoveanu a mai evoluat, apoi, la Gaz Metan, Viitorul lui Gică Hagi, Concordia Chiajna, FC Botoşani şi FC Argeş, însă, din nou, fără a străluci.

A bifat peste 100 de meciuri în Superliga României, însă a reuşit doar 3 goluri şi 6 pase decisive, într-o poziţie de mijlocaş coordonator, unde aşteptările sunt mult mai mari.

După nouă luni de la despărţirea de FC Argeş, Andrei Tîrcoveanu şi-a găsit echipă: va juca în Canada, la FC Pacific. Acesta a semnat un contract pe un an, cu o opţiune de prelungire pentru încă o stagiune.

Canadienii sunt extrem de încântaţi de faptul că un fotbalist precum Andrei Tîrcoveanu a acceptat să li se alăture.

FC Pacific este o echipă care activează în prima ligă a Canadei, iar în sezonul trecut a încheiat pe locul 4, fiind eliminată în semifinalele play-off-ului.

Andrei are o înaltă calitate tehnică şi a jucat peste 140 de partide la cele mai înalte niveluri ale fotbalului românesc. A obţinut promovări, a câştigat campionate şi îşi aduce ambiţia în faţa unei noi provocări, alături de Pacific”, a declarat James Merriman, antrenorul principal al celor de la FC Pacific.

Andrei Tîrcoveanu va fi coleg cu un alt fotbalist trecut prin Superligă - francezul Aly Ndom, trecut pe la Chindia Târgovişte.

Afla mai multe despre: fc pacificcanadatircoveanu 

viewscnt
Articole similare