Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Erau beţi şi se certau cu altcineva!" Principalul suspect după scandalul din Brăila s-a prezentat la audieri. Filmul evenimentelor

"Erau beţi şi se certau cu altcineva!" Principalul suspect după scandalul din Brăila s-a prezentat la audieri. Filmul evenimentelor

Special

Comentarii

Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, s-a prezentat astăzi la audieri, fiind pe lista suspecţior în cazul incidentului din Brăila, în urma căruia doi baschetbalişti americani au fost înjunghiaţi şi au ajuns la spital.

"Dasaev" a povestit în faţa presei ce s-a întâmplat din punctul său de vedere în noaptea de sâmbătă spre duminică, precizând că a acţionat în "legitimă apărare".

Darrel Bowie si Joseph McClain l-ar fi atacat primii, într-un moment în care el ar fi încercat să meargă spre zona toaletelor, iar cei doi au crezut că face parte dintr-un grup cu care intraseră în conflict.

"Am răspuns unor agresiuni din partea acestor sportivi. Atâta tot. A fost ceva inopinant. Erau în zona băii şi nu lăsau pe nimeni să treacă. Mi-am cerut dreptul să trec la baie, ei erau beţi se certau cu altcineva, au crezut poate că eu sunt cu ceilalţi şi au răspuns cu loviri. Atât a fost, un schimb de loviri", a declarat Daniel Gabriel Husein înainte să intre la audieri.



Potrivit procurorului de caz, Mircea Ciutac, în urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din incita terasei pe care s-a produs altercaţia în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a concluzionat că o singură persoană a folosit cuţitul, rănindu-i pe cei doi sportivi. În busculadă au mai fost implicaţi şi alţi bărbaţi, sub zece, care sunt căutaţi la această oră.

”Se efectuează cercetăti pentru infracţiunile de tentativă de omor calificat asupra a două persoane, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi port şi folosire fără drept de  obiecte periculoase.  În fapt, un bărbat, într-un club din Brăila, a purtat asupra sa un cuţit cu care a lovit două persoane cărora le-a cauzat leziuni. Uneia dintre victime i-a fost pusă viaţa în pericol şi necesită 40-45 de zile îngrijiri medicale. Celei de-a doua i-a provocat leziuni mai uşoare, fără a-i fi pusă viaţa în pericol, dar va necesita 25-30 de zile de îngrijiri medicale. E prematur să spun că cel care s-a predat e autorul, dar nu s-a predat degeaba. Putem spune acum, înainte de audieri, că o singură persoană a dat cu cuţitul”, a declarat procurorul de caz, Mircea Ciutac, citat de News.ro.

 Baschetbaliştii americani Darrel Bowie si Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din Brăila, fiind transportaţi la spital, unde medicii i-au operat de urgenţă.

Ulterior, Darrel Bowie, care a avut plâmânul perforat în urma atacului, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Capitală. Joseph McClain este stabil, fiind conştient.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila, dr Alina Neaşcu, medicul curant a decis transferul sportivului la Spitalul Floreasca din Capitală, nu pentru că starea lui s-ar fi înrăutăţit în ultimele ore, în urma intervenţiei chirurgicale la care a fost supus, ci pentru a preîntâmpina orice eventuală complicaţie.

Afla mai multe despre: dasaevbrailaatacbaschetbalisti 

viewscnt
Articole similare