Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ernesto Valverde, OUT de la FC Barcelona în plin sezon? Un nume legendar al fotbalului anunţă: "E posibil să merg la Barca"

Ernesto Valverde, OUT de la FC Barcelona în plin sezon? Un nume legendar al fotbalului anunţă: "E posibil să merg la Barca"

FC Barcelona

Comentarii

Ronald Koeman, selecţioner Olandei, a confirmat posibilitatea de a o prelua pe FC Barcelona, după Euro 2020.

Legendarul fotbalist olandez exclude însă varianta de a merge acum pe Camp Nou, în condiţiile în care postul lui Ernesto Valverde se clatină din ce în ce mai tare, după înfrângerea de la Levante, 3-1.

"Nu plec acum (n.r. - de la naţionala Olandei), 100%. Doar la FC Barcelona, posibil după Campionatul European din 2020. Doar atunci poate fi activată clauza", a declarat Ronald Koeman, pentru Fox Sports.

FC Barcelona l-a ales pe înlocuitorul lui Ernesto Valverde

Nico-Jan Hoogma, directorul sportiv al Federaţiei Olandeze de Fotbal, a dezvăluit că selecţionerul Ronald Koeman poate părăsi "Portocala Mecanică", la finalul Campionatului European din 2020.

Legendarul fotbalist olandez, care mai are contract cu naţionala Olandei până în 2022, are o clauză prin care poate pleca la FC Barcelona după turneul final, în cazul în care gruparea catalană decide să renunţe la Ernesto Valverde şi să apeleze la serviciile sale.

"Am ajuns la un acord în această privinţă, dar trebuie să plătească", a anunţat oficialul Federaţiei Olandeze de Fotbal, într-o intervenţie la Fox Sports.

Directorul sportiv al Federaţiei Olandeze de Fotbal nu a dezvăluit, însă, suma pe care Barcelona trebuie să o plătească pentru a-l readuce pe Ronald Koeman pe Camp Nou.

Ajuns la 56 de ani, Ronald Koeman se află la conducerea naţionalei Olandei din 2018, timp în care a reuşit să readucă "Portocala Mecanică" în elita fotbalului european, după ce batavii au ratat prezenţa la ultimele două turnee finale majore - Euro 2016 şi Cupa Mondială din 2018.

Koeman a fost jucător şi antrenor secund la FC Barcelona. După ce a strâns 192 de meciuri şi 67 de goluri în perioada 1989-1995, Koeman a revenit pe Camp Nou în 1998, în calitate de secund al lui Louis van Gaal, funcţie ocupată timp de doi ani.

Ernesto Valverde a intrat în ultimul an de contract cu FC Barcelona

Ernesto Valverde, în vârstă de 55 de ani, este antrenorul Barcelonei din 2017, timp în care catalanii au cucerit patru trofee: două titluri, o Cupă a Regelui şi o Supercupă a Spaniei. Tehnicianul adus de la Athletic Bilbao nu a reuşit, însă, să câştige Liga Campionilor cu FC Barcelona şi, cum contractul său expiră în vara anului 2020, are şanse minime să continue pe Camp Nou, dacă nu readuce prestigiosul trofeu european pe Camp Nou, în acest sezon.

Afla mai multe despre: valverde 

viewscnt
Articole similare