Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Estadio Alfredo Di Stefano, noua "casă" a echipei Real Madrid. Ce diferenţe sunt faţă de Santiago Bernabeu. Băieţii lui Zidane, în direct la Telekom Sport 2

Estadio Alfredo Di Stefano, noua "casă" a echipei Real Madrid. Ce diferenţe sunt faţă de Santiago Bernabeu. Băieţii lui Zidane, în direct la Telekom Sport 2galerie foto

Real Madrid

Comentarii

Parte a complexului Ciudad Real Madrid, arena echipei Real Madrid Castilla va juca rol de teren propriu pentru formaţia mare a clubului, până la finalul stagiunii.

Real Madrid joacă duminică, de la ora 20:30 cu Eibar, în La Liga, în direct la Telekom Sport 2. Meciul se va disputa pe Estadio Alfredo di Stefano, o micuţă arenă din complexul Ciudad Real Madrid.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că meciurile din campionatul Spaniei se joacă până la finalul sezonului, fără spectatori, iar Real Madrid îşi poate continua lucrările de amploare la noul proiect al stadionului Santiago Bernabeu.

Cu o capacitate de 6000 de locuri, noua "casă" a madrilenilor are o suprafaţă de 105 metri lungime şi 68 metri lăţime. Suprafaţa de joc este o iarbă obişnuită, ceea ce oferă o primă diferenţă importantă fată de celebrul Estadio Santiago Bernabeu, care foloseşte cunoscuta tehnologie Mixto Hybrid Grass, importată din Anglia.

Denumirea arenei a fost dată în onoarea legendarului Alfredo di Stefano, cel pe care mulţi îl consideră, cel mai mare fotbalist din istoria clubului blanco. Arena, folosită în mod curent de Real Madrid Castilla, echipa a doua a clubului, va fi folosită şi de echipa de fotbal feminin a Realului din stagiunea viitoare.

A fost inaugurată în mai 2006 cu un meci între Real Madrid şi Stade de Reims, partidă în care Sergio Ramos, Jose Manuel Jurado, Antonio Cassano (2) şi Roberto Soldado (2) au marcat golurile unui succes categoric, cu 6-1 al albilor.

Stadionul a fost proiectat de Antonio Lamela, unul dintre cei mai cunoscuţi arhitecţi spanioli şi este localizată în zona Valdebebas, acolo unde Real Madrid are centrul de pregătire sportivă, aproape de aeroportul Madrid-Barajas.

Între timp, stadionul a primit un mic update. Numărul de scaune a fost suplimentat, iar Real Madrid a instalat o cameră VAR, special amenajată. Vestiarele, zonele de antrenament şi încălzire, facilităţile sportive şi medicale au fost de asemenea recondiţionate pentru a îndeplini normele La Liga.

Real Madrid joacă împotriva lui Eibar primul meci din istoria sa în La Liga pe stadionul Alfredo di Stefano, în direct la Telekom Sport 2.

Afla mai multe despre: estadio alfredo di stefano 

viewscnt
Articole similare