Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Este jumătate român şi poate ajunge la Borussia Dortmund, dacă Jadon Sancho pleacă în Premier League

Este jumătate român şi poate ajunge la Borussia Dortmund, dacă Jadon Sancho pleacă în Premier League

Fotbal

Comentarii

Borussia Dortmund a anunţat că va deschide tratativele cu Red Bull Salzburg pentru Karim Adeyemi (17 ani), jucător cu mamă româncă, cel care ar urma să-l înlocuiască pe Jadon Sancho, curtat intens de formaţiile din Premier League.

Talentatul jucător al celor de la Red Bull Salzburg s-a născut Munchen, din tată nigerian şi mamă româncă, şi a ales să reprezinte naţionala "panzerelor", cu prezenţe la reprezentativele de tineret U16 şi U17. Şansele ca Adeyemi să reprezinte România pe viitor sunt minime, în condiţiile în care se anunţă a fi unul dintre cei mai mari atacanţi ai viitoarei generaţii de jucători.

La doar 17 ani, Karim Adeyemi a jucat pentru echipa secundă a celor de la Salzburg, în liga secundă din Austria, iar în 11 meciuri a marcat de 3 ori. Salzburg l-a cumpărat pe Adeyemi cu 3 milioane de euro de la Unteraching, din liga a treia germană, iar acum cota sa de piaţă s-a triplat.

 

Karim Adeyemi poate ajunge la Borussia Dortmund, dacă Jadon Sancho pleacă în Premier League

 

Fotbalistul şi-a început cariera de fotbalist la juniorii luI Bayern Munchen, însă a plecat în 2018 la SpVgg Unteraching. După numai şase luni, a fost achiziţionat de Red Bull Salzburg şi trimis la FC Liefering, satelitul formaţiei din Liga Campionilor.

Karim Adeyemi poate reprezenta înlocuitorul lui Erling Haaland în atacul celor de la Salzburg, în caz că norvegianul poate prinde un transfer la superputerile Europei.

Borussia Dortmund îl doreşte mult pe Adeyemi pentru a-l înlocui pe Jadon Sancho, fotbalist dorit cu insistenţă de Manchester United. De asemenea, Adeyemi reprezintă o ţintă de perspectivă, fiind şi în atenţia celor de la Arsenal, Liverpool şi Barcelona.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare