Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Eugen Neagoe îl înţeapă pe Christoph Daum înainte de România - Germania: „Nu ştiu cum a putut să spună aşa ceva”. Duelul de pe Arena Naţională, analizat

Eugen Neagoe îl înţeapă pe Christoph Daum înainte de România - Germania: „Nu ştiu cum a putut să spună aşa ceva”. Duelul de pe Arena Naţională, analizat

Echipa națională

Comentarii

Eugen Neagoe a vorbit despre meciul României, de mâine seară, cu Germania şi a recunoscut că „tricolorii” vor avea de muncit mâine pentru a obţine punct sau puncte.

Antrenorul Astrei Giurgiu l-a „înţepat” pe Christoph Daum, neamţul care a antrenat naţionala României în perioada 2016-2017 şi care, spunea la vremea respectivă, „că trebuie să ataci şi când nu ai mingea”. 

„Foarte important că am câştigat cele 3 puncte, dar a fost foarte greu, complicat, au avut şi cei din Macedonia de Nord ocazii foarte mari, puteam să închidem jocul, să nu avem emoţii. Vine Germania şi noi am avut un antrenor german care ne spunea când a sosit la Bucureşti că vom ataca şi când nu vom avea mingea. A fost prima dată cand am auzit acest termen, nu am înţeles, am vreo 43 de ani de cand sunt pe terenul de fotbal, iar să ataci cand nu ai mingea, nu ştiu cum e posibil.

Din gură e foarte uşor, atacăm, venim, ne ducem, facem.. acum Mirel e selecţioner, trebuie sa avem încredere în el, trebuie să se stabilizeze, să nu schimbe mereu tactică, cum am abordat jocul din Islanda, cum am abordat urm jocuri care au precedat acel joc. Echipa naţională ar trebui să joace într-un anumit sistem dacă tot schimbăm de la meci la meci, jucătorii se văd foarte rar pentru că nu ai timp la naţională să lucrezi zi de zi, e destul de complicat.   

„La naţională nu ai timp să rectifici greşeli sau să recuperezi puncte”

Nu e important cum vom juca împotriva Germaniei, e foarte important rezultatul pentru că la naţională nu ai timp să mai rectifici greşelile sau punctele pe care le pierzi să le poţi recupera pe parcursul unui intreg campionat. Sunt jocuri foarte puţine şi când ai pierdut 1-2 jocuri, deja poţi să-ţi iei la revedere de la calificare. Noi avem speranţe şi trebuie să fim optimişti, dar va fi foarte greu să ne calificăm. Avem o şansă să terminăm pe locul 2 şi să trecem acele jocuri de baraj. Dacă putem să atacăm fără minge cum ne spunea domnul Daum, atunci facem lucrul asta, dar cum, nu ştiu...”, a declarat Eugen Neagoe

Christoph Daum a antrenat naţionala României din iulie 2016. Sub conducerea sa, prima reprezentativă a disputat zece meciuri (opt oficiale, două amicale) şi a înregistrat trei victorii, trei remize şi patru înfrângeri. La 4 septembrie, selecţionata României a fost învinsă de naţionala Muntenegrului, scor 1-0, în etapa a opta a grupei E şi a ratat orice şansă de calificare la Cupa Mondială din 2018.

Neagoe, optimist înainte de România U21 - Ungaria U21

Întrebat şi despre naţionala U21, Neagoe a ţinut să facă următoarea precizare: „Când făceam parte din staff-ul naţionalei şi era Victor Piţurcă selecţioner, toată lumea vorbea că jucăm defensiv. Acum am văzut că naţionala de tineret a obţinut un rezult foarte bun contra Olandei şi a jucat defensiv, nu putem spune că  a jucat ofensiv. Ne-am apărat în majoritatea timpului, posesia a fost 72% de partea lor, dar rezultul a fost bun pentru noi totuşi..”. Antrenorul român este pozitiv în cea ce priveşte „tricolorii mici” şi a declarat: „Cred că vom reuşi să câştigăm contra Ungariei pentru că naţionala de tineret are jucători foarte valoroşi.”

România U21 - Ungaria U21 se va juca diseară, de la 19:00 şi va fi livetext pe telekomsport.ro.

Afla mai multe despre: eugen neagoeechipa nationalachristoph daumromania u21 

viewscnt
Articole similare