Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EURO 2020 | A crescut suma pe care o vor împărţi cele 24 de echipe! Care sunt marii absenţi ai turneului final

EURO 2020 | A crescut suma pe care o vor împărţi cele 24 de echipe! Care sunt marii absenţi ai turneului final

EURO 2020

Comentarii

Cele 24 de echipe participante la Euro-2020 vor împărţi 371 de milioane de euro, adică o creştere de 23% în raport cu Euro 2016.

Cele 24 de echipe participante vor împărţi 371 de milioane de euro

Fiecare echipă calificată la turneul final, care se va disputa şi la Bucureşti, va primi 9.25 de milioane de euro şi un bonus de 1,5 milioane pentru victorie în faza grupelor şi 750.000 euro la remiză.

Echipele calificate în optimi vor obţine câte 2 milioane de euro, sfertfinalistele 3,25 milioane de euro, iar semifinalistele 5 milioane de euro.

7 milioane de euro va primi finalista şi 10 milioane de euro campioana europeană.

34 de milioane de euro este suma maximă pe care o poate primi campioană europeană, dacă va câştiga toate meciurile din grupă, faţă de 27 de milioane de euro în 2016.

Sergio Ramos, Zlatan Ibrahimovici sau Erling Halaand, printre marii absenţi

Multe vedete vor fi prezente la Euro-2020, dar sunt şi mulţi fotbalişti a căror prezenţă era aşteptată, dar nu vor evolua la competiţia europeană.

Sergio Ramos nu a fost convocat la naţionala Spaniei, el fiind mai mult accidentat în acest sezon. Tot accidentat a fost şi Zlatan Ibrahimovici, astfel că selecţionerul Suediei a decis că e mai bine să-l lase acasă.

În schimb, vedeta celor de la Dortmund, Erling Haaland nu va fi prezent, deoarece Norvegia nu s-a calificat la Euro-2020.

Serghei Milinkovic-Savici străluceşte la Lazio, dar nu a reuşit calificarea cu naţionala Serbiei. Evident, că în absenţa Serbiei, nici Luka Jovici nu va putea evolua la CE.

Nici Edin Dzeko sau  Martin Odegaard nu participă la competiţia europeană, după ce Bosnia-Heţregovina şi Norvegia au ratat calificarea.

Presa europeană remarcă şi absenţa unui tânăr jucător Ianis Hagi, care lipseşte deoarece România nu a reuşit calificarea.

 

Afla mai multe despre: euro 2020euro 2020 banieuro 2020 fotbalisti 

viewscnt
Articole similare