Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EURO 2020 | Cehii sunt SHICK! Olanda a fost eliminată de la turneul final. Naţionala lui Silhavy merge în sferturi

EURO 2020 | Cehii sunt SHICK! Olanda a fost eliminată de la turneul final. Naţionala lui Silhavy merge în sferturi

EURO 2020

Comentarii

Tomas Holes şi Patrick Schick au marcat golurile Cehiei în partida cu Olanda. ”Portocala mecanică” a fost eliminată astfel în optimile de finală.

Doar la Euro 2000 Olanda a reuşit să câştige patru meciuri la rând la un turneu final european. Deşi pornea ca mare favorită înaintea meciului cu Cehia, ”Portocala mecanică” a ratat şansa de a obţine al patrulea succes la rând la Campionatul European fiind învinsă şi eliminată de Cehia, scor 2-0.

După o primă repriză în care nu a tras niciodată pe poartă (pentru prima dată la acest turneu final), Olanda a început repriza a doua cu o mare ocazie a lui Malen. A fost un moment psihologic pentru trupa lui De Boer, moment dublat de eliminarea lui De Ligt, câteva minute mai târziu.

De aici, Cehia a controlat clar, iar Tomas Holes a dat primul lovitura. Fundaşul Slaviei l-a învins pe Stekeleburg printr-o lovitură de cap, pentru ca fotbalistul în vârstă de 28 de ani să fie apoi decisiv şi la golul doi al cehilor. El i-a pasat golgheterului Patrick Schick, cel care a înscris al patrulea gol la acest turneul final şi a închis practic partida cu Olanda. Atacantul lui Bayer Leverkusen este al doilea jucător ceh care marchează minim patru goluri la o ediţie a unui Campionat European, după Milan Baros (care a marcat de cinci ori la Euro 2004)

Cehii vor evolua contra Danemarcei în faza sferturilor de finală, într-o partidă care se va disputa la Baku. 


LIVE Olanda - Cehia 0-2 (Holes 69, Schick 80)

Echipele de start:

Olanda: Stekelenburg - Dumfries, De Vrij, de Ligt, Blind, Van Aanholt - De Roon, Wijnaldum, De Jong - Depay, Malen
Cehia: Vaclik - Coufal, Celustka, Kalas, Kaderabek - Holes, Soucek - Masopust, Barak, Sevcik - Schick


Min 80. GOL CEHIA! Holes trece la serviciu şi îi pasează decisiv lui Schick, care marchează al patrulea său gol la turneul final

Min 69. GOL CEHIA! Fază fixă la poarta lui Stekeleburg, Kalas recentrează, iar Holes trimite cu capul, în poarta Olandei. 1-0 pentru Cehia

Min 64. Ocazie mare Cehia! Kaderabek e aproape singur în careu, dar şutul său este scos in extremis. Mingea se ducea la colţul lung

Min 54. Eliminare în tabăra olandezilor! De Ligt primeşte cartonaşul roşu după ce arbitrul a consultat VAR-ul

Min 51. Ocazie uriaşă pentru olandezi! Singur cu Vaclik, Malen nu poate să deschidă scorul

Min 46. Start în repriza a doua

Pauză la Budapesta. Cehia şi Olanda sunt la egalitate, 0-0

Min 45. Ocazie mare Olanda! Van Aanholt nu profită de pasa lui Wijnaldum şi trimite pe lângă poartă. Se pare că fotbalistul lui Crystal Palace era în poziţie de offside

Min 36. Ocazie foarte bună pentru Cehia! Acţiunea trece pe la Masopust, care îi pasează în interiorul careului lui Barak, dar şutul acestuia, din poziţie favorabilă, trece peste poartă

Min 33. Centrare periculoasă a lui Coufal în careul olandezilor, dar De Ligt intervine excelent şi îndepărtează pericolul. Schick aşteapta o reluare.

Min 27. Ocazie Cehia! Cehii îşi arată din nou colţii. Schick îl încearcă pe Stekelenburg, dar veteranul din poarta Olandei reţine cu siguranţă

Min 21. Prima ocazie bună a cehilor. Soucek reia cu capul, puţin pe lângă poartă.

Min 1. A început meciul

Olanda este favorită la casele de pariuri înainte de duelul cu Cehia. Dar, în ultimele confruntări directe, Cehia s-a impus de fiecare dată. Au fost două victorii pentru cehi în 2014 şi 2015, ambele la limită. Dar, de fiecare dată, Cehia a marcat în aceste meciuri, mimim două goluri. Ultima victorie a olandezilor datează din 2005, scor 2-0.

La turneul final, Olanda s-a descurcat până acum excelent. Trupa lui de Boer a profitat de grupa accesibilă şi a câştigat cu Ucraina, Austria şi Macedonia de Nord.

Cehia a bifat o victorie contra Scoţiei şi o remiză în faţa Croaţiei. În ultimul meci din grupă, a pierdut la limită contra Angliei.

Câştigătoarea acestui meci va evolua în sferturi contra naţionalei Danemarcei, formaţie care a depăşit în optimi naţionala Ţării Galilor.

Afla mai multe despre: olandacehia 

viewscnt
Articole similare