Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Euro 2020 | Cifrele turneului final. Câte goluri s-au marcat, care este cea mai bună echipă şi ce jucători au impresionat

Euro 2020 | Cifrele turneului final. Câte goluri s-au marcat, care este cea mai bună echipă şi ce jucători au impresionat galerie foto

EURO 2020

Comentarii

Turneul final al Euro 2020 se apropie de final. Anglia, Spania, Italia şi Danemarca s-au calificat în semifinalele competiţiei.

Cele patru echipe vor juca în penultimul act, pe 6 respectiv 7 iulie, de la ora 22:00.

Primul meci este cel dintre Italia şi Spania, care se va desfăşura marţi, 6 iulie, de la ora 22:00, pe Wembley.

Celălalt meci, confruntarea dintre Anglia şi Danemarca, se joacă miercuri, 7 iulie, de la ora 22:00, tot pe Wembley.

Până în această fază a competiţiei s-au marcat 135 de goluri, adică o medie de 2.82 goluri pe meci. În cele 48 de meciuri disputate la tuneul final, a fost nevoie de 32 de minute pentru a se marca măcar un gol. Spania este formaţia care a marcat de cele mai multe ori (12), fiind urmată de Italia şi Danemarca (11) şi de Belgia (9).

Tot Spania este formaţia cu cea mai bună medie a posesiei pe parcursul partidelor. Formaţia pregătită de Luis Enrique are o medie de 67.2% în dreptul posesiei, fiind urmată de Germania (59.3%) şi Italia (55.8%). Cu atât mai interesant pare duelul din semifinale dintre Spania şi Italia, La Roja fiind probabil prima echipă care va căuta mai mult mingea decât Italia într-un meci direct.

La capitolul acurateţe a paselor, din nou Spania este lider. Spaniolii au un procentaj de 89.4%, depăşind Germania (89.3%) şi Franţa (89%). În schimb, italienii au tras de cele mai multe ori la poartă (101 ori), mai mult decât Spania (95), Danemarca (90) şi, surpriză, Elveţia (69).

Danezii sunt cei mai buni pe recuperarea mingii, iar Pierre Emile Hojberg este omul orchestră la acest capitol. 225 de baloane au recuperat nordicii, mai mult decât Cehia (221) şi Spania (218). În schimb, Anglia este singura naţională care nu a luat gol la Euro 2020. În cinci partide, Jordan Pickford nu a fost învins niciodată! Englezii sunt urmaţi de Italia şi Belgia (câte 3 meciuri fără gol primit).

Overall, Spania pare formaţia care are cele mai bune cifre de la acest turneu final, până în această fază a competiţiei. Asta în ciuda unui început ezitant de competiţie.

Ce jucători au impresionat la Euro 2020 potrivit statisticilor

Sunt şi jucători care au impresionat la acest turneu final, dacă e să ne uităm strict pe statistică.

Astfel, Cristiano Ronaldo şi Patrick Schick sunt cei mai buni marcator ai competiţiei, cu câte cinci goluri. Teoretic, ei pot fi depăşiţi de Dolberg sau Raheem Sterling, care au câte trei goluri şi mai sunt încă angrenaţi în competiţie.

Reece James este fotbalistul cu cea mai bună acurateţe a paselor de la turneul final, având un procentaj de 99%. El a jucat însă un singur meci, ceea ce îl face pe fundaşul Spaniei, Aymeric Laporte să fie cel mai bun la acest capitol: 96.4% procentaj în cele cinci meciuri de până acum.

Zuber de la elveţieni are patru pase decisive la turneul final, una mai mult decât Shaw şi Hojbjerg.

Cel mai bun portar de până acum al competiţiei este Yann Sommer. Elveţianul a reuşit 21 de intervenţii la Euro 2020, dar a încasat 9 goluri. El i-a depăşit pe Ugurcan Cakir, Ward şi Bushchan.

Cel mai rapid jucător de la Euro este Leonardo Spinazzola, care a atins o viteză maximă de 33.8km/h. Din păcate, Spinazzola s-a accidentat grav şi va rata atât semifinala, cât şi o ipotetică finală. Cei mai mulţi kilometri la acest turneu final i-a alergat Pedri, tânăra speranţă a ibericilor. 61.5 kilometri a acoperit puştiul Barcelonei, devansându-i pe Soucek (57.8 km) şi Jorginho (57.7 km).

Marco Veratti este fotbalistul cu cele mai multe tacklinguri încercate la turneul final, iar Lainer este cel care a reuşit cele mai multe.

Gareth Bale a fost jucătorul care a creat cele mai multe oportunităţi de gol al Euro 2020 (5). El este urmat de Kevin de Bruyne, Luke Shaw, Donyell Malen şi Jordi Alba (câte 4).

 Galerie foto

Afla mai multe despre: euro 2020cifre euro 2020 

viewscnt
Articole similare