Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EURO 2020 | Italia - Anglia 2-1, după loviturile de departajare! Squadra Azzurra e campioană europeană! Donnarumma, providenţial

EURO 2020 | Italia - Anglia 2-1, după loviturile de departajare! Squadra Azzurra e campioană europeană! Donnarumma, providenţial

EURO 2020

Comentarii

Reprezentativa Italiei a câştigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare. Pentru Italia este al doilea trofeu continental, după cel obţinut în 1968.

Reprezentativa Italiei a câştigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare.

Pentru englezi a marcat Luke Shaw, în minutul 2. Este cel mai rapid gol înscris vreodată într-o finală de Euro.

Italienii au egalat prin Bonucci, în minutul 67. Bonucci este cel mai în vârstă jucător care a înscris într-o finală de Euro (34 de ani, 71 de zile).



În minutul 88, jocul a fost întrerupt pentru scurt timp după ce un suporter a reuşit să pătrundă pe teren.

LIVE Italia - Anglia 1-1 (Bonucci 68 / Shaw 2), 2-1 după loviturile de departajare

Echipele de start:

  • ITALIA: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson - Barella, Jorginho, Veratti - Chiesa, Immobile, Insigne
  • ANGLIA: Pickford - Walker, Stone, Maguire - Trippier, Phillips, Rice, Shaw - Mount, Sterling, Kane

3-2: Italia e campioana europeană! Saka ratează şi el şi astfel trofeul ajunge în vitrina Italiei!

3-2: În continuare 3-2! Jorginho ratează şi seria loviturilor de departajare continuă. Ce emoţii!

3-2: Rămâne 3-2! Sancho ratează şi el, iar dacă Italia transformă e campioana europeană!

3-2: Bernardeschi înscrie şi o repune pe Italia în faţă la loviturile de departajare!

2-2: Rămâne 2-2! Rashford ratează, trimite în bară din dreapta porţii.

2-2: Bonucci transformă şi el, deşi Pickford a ghicit colţul şi a plonjat, dar n-a reuşit să apere.

1-2: Harry Maguire execută impecabil şi o aduce pe Anglia în avantaj, deşi italienii au bătut primii.

1-1: Rămâne 1-1! Belotti bate slab şi Pickford parează!

1-1: Kane marchează şi el şi egalează, deşi Donnarumma ghicise colţul!

1-0: Berardi transformă cu siguranţă prima lovitură de departajare!


Min. 120+3 - Timpul regulamentar s-a terminat! Urmează loviturile de departajare!


Min. 107 - Ocazie Italia! Bernardeschi trage puternic din lovitură liberă, Pickford are emoţii să reţină şi Jorginho putea profita.


Min. 106 - A început repriza a doua de prelungiri.


Min. 105+1 - Pauză. Urmează alte 15 minute de prelungiri, apoi dacă rezultatul va rămâne de egaliatate vom avea lovituri de departajare!


Min. 104 - Dublă ocazie Italia! Emerson centrează cu efect din stânga, Bernardeschi trece pe lângă minge, apoi Belotti reia defectuos pe lângă poarta lui Pickford, din careu.


Min. 97 - Ocazie Anglia! Philips trimite puternic de la distanţă, dar pe lâgnă poarta lui Donnarumma!


Min. 91 - A început prima repriză de prelungiri.


Min. 90+6 - Fluier final pentru primele 90 de minute de joc. Urmează două reprize de prelungiri pe Wembley.


Min. 73 - Ocazie Italia! Berardi reia peste poarta lui Pickford, după o lansare excelentă în adâncime.


Min. 68 - GOOOOOOOLLLLLLLLLLLL ITALIA!!! Bonucci egalează pentru italieni, după un corner, o deviere pe spate şi o lovitură de cap al lui Verratti care a lovit bara. Pe fază, în apropiere, fundaşul central a reluat în poarta lui Pickford.


Min. 64 - Ocazie Anglia! Stones apare excelent la un corner, în careu, reia cu capul, dar peste poarta lui Donnarumma!


Min. 62 - Ocazie uriaşă Italia! Chiesa îl întinde serios pe Pickford, care reuşeşte o paradă de excepţie la un şut foarte bun!


Min. 57 - Ocazie Italia! Pickford blochează in-extremis un şut al lui Insigne, din apropiere, după o bâlbâială în careul englez.


Min. 54 - Primele schimbări. Barella îi lasă locul lui Cristante, Immobile iese şi intră Berardi în locul său.


Min. 51 - Ocazie Italia! Insigne trage din nou pe lângă poarta lui Pickford, dintr-o lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri.


Min. 48 - Anglia cere penalty! Sterling cade în careu, uşor, după o pătrundere în forţă, dar arbitrul Bjorn Kuipers e de neclintit. Nu e penalty!


Min. 46 - A început repriza a doua.


Min. 45+4 - Pauză pe Wembley!


Min. 45+1 - Dublă ocazie Italia! Immobile reia din drop spre poartă, după o centrare din dreapta, Stones blochează, iar apoi Pickford n-are emoţii la un şut de la distanţă al lui Verratti.


Min. 35 - Ocazie uriaşă Italia! Chiesa pătrunde perpendicular pe poarta englezilor, profită că nu e atacat de nimeni şi găseşte un culoar de şut, trage puţin pe lângă poarta lui Pickford. E cea mai mare şansă de gol a Squadrei Azzurra.


Min. 33 - Ocazie Anglia! Kane şi Sterling au combinat excelent în marginea careului, după o contră a englezilor, însă Chiellini a respins excelent mingea din faţa lui Sterling în momentul când acesta se pregătea să tragă la poartă.


Min. 25 - După minute de îngrijiri medicale primite, Jorginho a revenit pe teren.


Min. 22 - Probleme pentru Italia! Jorginho s-a întins pe gazon, fără să fie atins de nimeni, şi pare că are probleme care-l vor împiedica să mai continue meciul.


Min. 8 - Ocazie Italia! Insigne trage peste poartă dintr-o lovitură liberă din apropiere, obţinută de Chiesa, care a fost faultat de Shaw în preajma careului.


Min. 2 - GOOOOOOOOOOLLLLLLLL ANGLIA! Luke Shaw deschide scorul cu un şut din prima, din careu, după un contraatac purtat exceelnt, care a pornit chiar de la el. Kane şi Trippier au mai contribuit, ultimul a centrat în careu şi Shaw a finalizat cu un şut din prima, la colţul scurt.


Min. 1 - A început marea finală EURO 2020!


UPDATE | Prinţul William, preşedintele de onoare al Federaţiei Engleze de Fotbal (FA), le-a transmis succes selecţionerului Gareth Southgate şi jucătorului Harry Kane şi le cere să aducă trofeul "acasă", după finala Angliei cu Italia, de la Euro-2020.

"Gareth, Harry, ceilalţi membri ai echipei, vă urez mult succes. Ce performanţă! Suntem foarte entuziasmaţi. Toată ţara este alături de voi. Aduceţi trofeul acasă", spune prinţul William în mesajul transmis naţionalei Angliei.

Prinţul William este aşteptat la finala de pe Wembley, de la ora 22.00, şi tot duminică va fi prezent şi la finala de la Wimbledon, dintre Novak Djokovici şi Matteo Berrettini.


După două semifinale foarte disputate, Italia şi Anglia se întâlnesc tot la Londra, pentru finala Euro 2020. Două dintre favoritele competiţiei se vor afla faţă în faţă cu trofeul râvnit de toate participantele la turneul final al Campionatului European din acest an.

  • Finala Euro 2020: Italia - Anglia LIVE, pe telekomsport.ro

De la trofeul câştigat în 1966 la Cupa Mondială, Anglia nu a mai pus mâna pe un trofeu de o asemenea amploare. Englezii au pierdut în semifinale la cinci turnee majore: Euro 68 şi 96, Cupa Mondială din 1990 şi 2018, dar şi în 2019 în Liga Naţiunilor. Italia, pe de altă parte, se poate lăuda cu titlul cucerit în 1968, însă Squadra Azzura a pierdut finalele din 2000 şi 2012. Azzurri au învins Spania la penalty-uri şi vor să profite de forma fabuloasă în care se află: 13 victorii consecutive şi 15 victorii la rând la Euro, inclusiv preliminarii.

Veşti dinspre naţionala Italiei

Selecţionerul Roberto Mancini a schimbat atât stilul de joc, cât şi filosofia de joc a primei reprezentative. El nu se va putea baza în finală pe Leonardo Spinazzola, probabil cel mai bun fundaş stânga de la acest turneul final. Înainte de confruntarea cu Anglia, Mancini a declarat:

”Lucrăm în acest sens de mai mulţi ani, aşa că suntem foarte fericiţi şi nu pot decât să le mulţumesc jucătorilor pentru ceea ce au făcut până acum. Nu am câştigat încă nimic; va trebui să câştigăm duminică pentru a considera această participare un succes. Anglia va avea un stadion întreg în spatele ei. Presiunea va fi asupra noastră, dar avem şi noi ocazia să-i punem sub presiune. O finală este puţin diferită de alte jocuri - va trebui să jucăm cu concentrare, dar şi cu bucurie, deoarece poţi câştiga o finală doar dacă luaţi te vei distra pe teren”.

Veşti dinspre naţionala Angliei

Englezii au speranţe mari înainte de această finală. Joacă pe teren propriu, au o echipă foarte bună şi un public impresionant în spate. Soutghate şi compania au alături visul unei naţiuni. Inclusiv Regina Angliei a ţinut să trimită un mesaj către selecţionerul englezilor şi restul jucătorilor din lot. Înainte de finala contra Italiei, Gareth Southgate a declarat:

"Probabil că niciodată nu vom reuşi să mai reunim aceşti 26 de jucători. Pur şi simplu nu funcţionează aşa. Au lăsat o moştenire grozavă, orice s-ar întâmpla, dar acum este vorba despre culoarea medaliei şi vei primi foarte puţine oportunităţi în viaţa ta de a face aşa ceva. Aşa că trebuie să profităm de acel moment şi să ne oferim cele mai mari şanse de a câştiga. Probabil, [la Cupa Mondială din 2018] din Rusia, ne simţeam puţin diferiţi când am ajuns în semifinală şi ceea ce credeam cu adevărat că este posibil, în timp ce acum ştim că vom fi încă neîmpliniţi dacă se face luni şi nu am câştigat turneul." a explicat Southgate. Anglia nu are probleme importante de lot pentru acest meci. Doar Phil Foden a lipsit, sâmbătă, de la antrenamentul naţionalei Angliei, din precauţie, după ce a suferit “o lovitură uşoară”, informează Sky Sports. Starul lui Manchester City, Phil Foden a lipsit, sâmbătă, de la antrenamentul naţionalei Angliei, din precauţie, după ce a suferit “o lovitură uşoară”, informează Sky Sports. Ceilalţi 25 de jucători din lotul Angliei s-au antrenat normal la baza St Geprge’s Park. Întreg lotul a fost testat pentru coronavirus.

Arbitrul finalei

Olandezul Bjorn Kuipers va arbitra finala Campionatului European de fotbal, programată duminică, la ora 22.00, pe Stadionul Wembley din Londra, meci în care se vor întâlni naţionalele Italiei şi Angliei.

Kuipers va fi ajutat la cele două linii de conaţionalii săi Sander van Roekel şi Erwin Zeinstra. Arbitru de rezervă va fi spaniolul Carlos del Cerro Grande. Arbitri VAR au fost delegaţi germanii Bastian Dankertt, Christian Gittelmann şi Marco Fritz, precum şi olandezul Pol van Boekel.

Kuipers va fi primul olandez care arbitrează o finală de Euro. Pentru el va fi a şaptea finală de competiţie UEFA în care este la centru.

Finala Euro-2020, Italia – Anglia, va avea loc duminică, de la ora 22.00, pe Stadionul Wembley din Londra.

Formaţii probabile:

  • Italia: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti; Chiesa, Immobile, Insigne
  • Anglia: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Saka, Mount, Sterling; Kane

sursa foto: JHSports Ltd

Afla mai multe despre: finala euro 2020 

viewscnt
Articole similare