Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EURO 2020 | Italia - Spania 1-1 (4-2 după loviturile de la 11 metri). Italia este prima finalistă de la Euro! Erou în timpul regulamentar de joc, Morata a ratat penalty-ul decisiv

EURO 2020 |  Italia - Spania 1-1 (4-2 după loviturile de la 11 metri). Italia este prima finalistă de la Euro! Erou în timpul regulamentar de joc, Morata a ratat penalty-ul decisiv

EURO 2020

Comentarii

Reprezentativa Italiei s-a calificat în finala Euro-2020, după ce a învins, marţi, pe Wembley, selecţionata , Spaniei, scor 4-2, în urma loviturilor de departajare, în semifinalele competiţiei.

La finalul celor 90 de minute de joc şi a prelungirilor, scorul a fost egal, 1-1. Pentru Italia a marcat Federico Chiesa, în minutul 60, iar pentru Spania a punctat Alvaro Morata, în minutul 80.

La loviturile de departajare, pentru Italia au transformat Belotti, Bonucci, Bernardeschi şi Jorginho şi a ratat Locatelli. Pentru Spania au transformat Moreno şi Alcantara şi au ratat Olmo şi Morata.

Au evoluat următoarele echipe:

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (Toloi '74) - Barella  (Locatelli '85), Jorginho, Verratti (Pessina '74)- Chiesa (Bernardeschi '106), Immobile (Berardi '61), Insigne (Belotti '85). Selecţioner: Roberto Mancini

Spania: Simón - Azpilicueta (M.Llorente '85), Garcia (P.Torres '109), Laporte, Alba - Koke (Rodri '70), Busquets (Alcantara '106), Pedri - F.Torres (Morata '62), Oyarzabal (G. Moreno '70), Olmo. Selecţioner: Luis Enrique

Meciul a fost arbitrat de germanul Felix Brych, ajutat de conaţionalii săi Mark Borsch şi Stefan Lupp, arbitri asistenţi, iar rezervă a fost rusul Serghei Karasev.

Ca arbitri VAR au fost delegaţi germanii Marco Fritz, Christian Dingert, Christian Gittelmann şi Bastian Dankert.

În finală, Italia va întâlni învingătoarea meciului dintre Anglia şi Danemarca, programat miercuri.

Italia - Spania 1-1 / 4-2 după penalty-uri ( Chiesa-60) // ( Morata-80)


Echipele de start:

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson – Barella, Jorginho, Verratti – Chiesa, Immobile, Insigne

Rezerve: Sirigu, Meret, Locatelli, Belotti, Berardi, Pessina, Acerbi, Cristante, Bernardeschi, Bastoni, Florenzi, Toloi

Spania: Unai Simon – Jordi Alba, Laporte, Eric Garcia, Azpilicueta – Pedri, Sergio Busquets, Koke – Olmo, Oyarzabal, Ferran Torres

Rezerve: De Gea, Sanchez, Diego Llorente, Pau Torres, Marcos Llorente, Morata, Gerard Moreno, Thiago Alcantara, Gaya, Rodri, Fabian Ruiz, Traore


Meciul s-a terminat! Italia este prima echipa calificată în finală!

Jorginho marchează de la 11 metri!

Morata ratează de la 11 metri.

Bernardeschi marchează de la 11 metri!

Thiago Alcantara marchează de la 11 metri!

Bonucci marchează de la 11 metri!

Gerard Moreno marchează de la 11 metri!

Belotti marchează de la 11 metri!

Dani Olmo ratează de la 11 metri!

Locatelli ratează de la 11 metri!

Min 120. Urmează loviturile de la 11 metri!

Min 106. A început a doua repriză de prelungiri!

Min 105. S-a terminat prima repriză de prelungiri!

Min 97. Ocazie Spania! Dani Olmo trimite un şut direct pe poartă din lovitură liberă, mingea este respinsă de portarul italienilor la Morata, dar şutul spaniolului trece pe lângă poartă!

Min 91. A început prima repriză de prelungiri!

Min 90. Meciul merge în prelungiri!

Min 80. GOOOOOOOOOOOL SPANIA! Dani Olmo îi pasează decisiv lui Morata în faţa porţii, iar jucătorul lui Juventus trimite mingea în poartă!

Min 66. Ocazie mare Italia! Chiesa îi trimite in faţa porţii lui Berardi, dar şutul atacantului de la Sassuolo este parat de portarul spaniol!

Min 65. Ocazie mare Spania! Oyarzabal primeşte o centrare perfectă, dar mingea deviată de el trece pe lângă poartă!

Min. 60. GOOOOOOOOL ITALIA! După un contraatac, Chiesa a recuperat o minge la marginea careului şi trimite un şut superb cu interiorul!

Min 51. Ocazie mare Spania! Sergio Busquets trimite un şut frumos din afara careului, dar mingea trece peste poartă!

Min 46. A început repriza secundă!

Min 45. Final de primă repriză!

Min 45. Ocazie imensă Italia! Insigne îi paseaza în partea stângă lui Emereson. Fotbalistul lui Chelsea şutează puternic din careu, dar mingea loveşte bara!

Min 25. Ocazie mare Spania! Dani Olmo şutează puternic din careu, dar portarul italian a parat incredibil mingea!

Min 15. Ocazie Spania Ferran Torres trimite un şut din afara careului, dar mingea trece pe lângă poartă!

Min 1. A început meciul!


Italia şi Spania se vor lupta pentru un loc în finala Euro 2020, marţi seara, de la ora 22. Semifinala dintre cele două va fi o rejucare a ultimul act din 2012, când ibericii au reuşit să câştige al doilea Campionat European consecutiv. Selecţionata condusă pe atunci de Vincente del Bosque se impunea cu 4-0, însă nouă ani mai târziu, italienii sunt clar favoriţi.

Sub conducerea lui Roberto Mancini, ”Squadra Azzurra” a intrat într-o nouă eră, una în care selecţionata Italiei nu se mai bazează pe apărare şi atât. Cuadruplii campioni mondiali erau renumiţi pentru stilul ”catenaccio”, care punea faza defensivă pe primul plan, însă venirea lui Mancini a revitalizat echipa.

Italia - Spania LIVE TEXT, în semifinalele Euro 2020, de la ora 22:00, pe telekomsport.ro

Italienii au impresionat imens la Euro şi, ca o naţională în creştere, se află în antiteză cu adversara de marţi seara. Spania a trecut prin cea mai bună perioada a sa între 2008 şi 2012, când a câştigat două Campionate Europene şi un Mondial, însă selecţionata lui Enrique duce lispa valorii de altcândva.

Deşi au ajuns în penultimul act al Euro 2020, spaniolii au dezamăgit pe alocuri şi au avut parte de noroc la tragerea la sorţi. Ibericii au reuşit să evite un adversar cu adevărat redutabil până în semifinale, în ciuda faptului că au terminat pe poziţia secundă grupa cu Suedia, Slovacia şi Polonia.

Decizia selecţionerului de a îl lăsa acasă pe Sergio Ramos a revoltat fanii, iar atacanţii formaţiei au dezampgit pe tot parcursul turneului final. Spania a părut mereu la un pas de tragedie, însă a reuşit să ajungă până în semifinale, iar băieţii lui Enrique sunt capabili să facă surpriza în faţa Italiei.

Afla mai multe despre: euro 2020italia spania livelive spania italia 

viewscnt
Articole similare