Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EURO 2020 | Reacţia lui Southgate după calificarea Angliei în sferturile de finală: "Jucătorii mei au fost uriaşi, suporterii au fost incredibili"

EURO 2020 | Reacţia lui Southgate după calificarea Angliei în sferturile de finală: "Jucătorii mei au fost uriaşi, suporterii au fost incredibili"

EURO 2020

Comentarii

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorilor săi, după victoria obţinută în faţa Germaniei, în optimile de finală ale Euro2020.

"Jucătorii au fost uriaşi. Dar şi cei 40 de mii de suporteri de pe stadion au fost incredibili. Am mai fost aici la meciuri sold-out şi nu a fost nici jumătate din zgomotul pe care l-a avut astăzi la acest meci. Erau în spatele fiecărui atac, la fiecare presing, la fiecare cursă, energia era incredibilă pe stadion. Să plecăm acasă cu sentimentele pe care ei le-au trăit în această seară, ştiind că atât de multe milioane de oameni, după acest an şi jumătate dificil, au avut această plăcere pe care le-am oferit-o, este foarte special.

(n.r. - dacă Anglia a devenit favorită) Nici măcar nu trebuia să le spun jucătorilor, dar când ne-am întors în vestiar, vorbeam deja despre ziua de sâmbătă când vom juca în sferturile de finală, pentru că am avut o prestaţie imensă, dar cu un cost fizic şi emoţional ridicat. Prin urmare, trebuie să ne asigurăm că ne recuperăm bine şi că, din punct de vedere psihologic, revenim la locul nostru.

Este un moment periculos pentru noi, pentru că există căldura victoriei şi senzaţia în ţară că trebuie doar să ne prezentăm pe teren pentru a câştiga, dar ştim că va fi o provocare imensă de acum înainte. Jucătorii ştiu însă că au mai ajuns în ultimele etape ale unei competiţii (n.r. - semifinale la Cupa Mondială din 2018) şi au văzut cât de dificil este. Ei sunt cu picioarele pe pământ, am venit aici cu un obiectiv care nu a fost încă atins. Am jucat cu o echipă cu patru campioni mondiali, cu un antrenor care are o carieră incredibilă.

Am mult respect pentru ceea ce a făcut el. Întotdeauna au existat îndoieli cu privire la şansele noastre împotriva echipelor mari după Cupa Mondială. Şi, cu experienţa sa, ştiam că Germania urma să dicteze ritmul anumitor faze ale meciului", a declarat Southgate, potrivit lequipe.fr.

Anglia s-a calificat în sferturile de finală ale Euro-2020, după ce a învins, marţi, pe Stadionul Wembley, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa Germaniei, în optimi.

Au marcat: Sterling '75, Kane '86.

Anglia va juca în sferturi cu Ucraina, la 3 iulie, la Roma.

Afla mai multe despre: angliagermaniaeuro 2020 

viewscnt
Articole similare