Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Eva Carneiro a ajuns patroană de club. Ce mai face şi cum arată acum fostul medic de la Chelsea, la 7 ani distanţă de la conflictul cu Jose Mourinho

Eva Carneiro a ajuns patroană de club. Ce mai face şi cum arată acum fostul medic de la Chelsea, la 7 ani distanţă de la conflictul cu Jose Mourinhogalerie foto
Comentarii

Au trecut aproape şapte ani de la momentul în care Eva Carneiro şi-a compromis cariera de medic în staff-ul lui Jose Mourinho de la Chelsea.

În august 2015, Chelsea a jucat în prima etapă din Premier League cu Swansea. Londonezii au remizat cu galezii, scor 2-2, dar nu scorul a rămas în memoria fanilor, ci un incident ce a avut loc între managerul Jose Mourinho şi un membru al staff-ului.

În repriza a doua, când actuala deţintătoare a trofeului Ligii Campionilor era condusă, Eden Hazard a suferit o accidentare şi a avut nevoie de intervenţia medicilor. 

Eva Carneiro, responsabilă cu echipa medicală, s-a dus la fotbalist pentru a-i acorda ajutor. Jucătorul belgian nu a mai putut continua partida, dar Intervenţia de lungă durată a acesteia a strârnit reacţia nervoasă a tehnicianului portughez.

La interviul de după meci, Jose Mourinho a izbucnit, arătându-şi nemulţumirea pentru reacţia întârziată a Evei Carneiro: "Am fost nemulţumit de medici, pentru că chiar dacă eşti medic sau secretară pe bancă, tot trebuie să înţelegi fotbalul”.

În urma respectivului episod, la cererea lui Mourinho, Eva Carneiro a fost suspendată de la locul de muncă, chiar dacă avea o relaţie apropiată cu jucătorii din lotul lui Chelsea.

La aproximativ o lună şi jumătate distanţă, medicul a părăsit gruaparea londoneză, dar nu înainte de a da în judecată clubul. Eva Carneiro a acuzat clubul pentru că a considerat că a fost victima une demiteri forţate.

Chelsea i-a oferit medicului originar din Gibralatar 1,2 milioane de lire sterline pentru a încheia un acord de pace, dar aceasta a refuzat.

Cazul s-a soluţionat în anul 2016. La acea vreme, Jose Mourinho era pe banca celor de la Manchester United, după ce a fost demis de la Chelsea în decembrie 2015.

Cu ce se ocupă în prezent Eva Carneiro

La aproape şapte ani distanţă de la incidentul pe care l-a avut reputatul tehnician portughez, Eva Carneiro a devenit, în luna noiemrbrie a anului trecut, proprietara unui club din ligile de amatori din Anglia.

Clubul respectiv este Lewis, care evoluează în a şaptea divzie din Regat. Acesta are şi o echipă feminină de fotbal.

De asemenea, Eva Carneiro are şi alte legături cu fotbalul. Fostul medic de la Chelsea ajută mai multe clinici din Doha cu sfaturi de medicină sportivă, în vederea Campionatului Mondial din Qatar.

Referitor la episodul din 2015, Eva Carneiro a povestit cum a simţit respectivul moment.

"Anumite persoane din fotbal au vrut să mă facă să mă simt vinovată atunci când tocmai îmi făceam treaba. Sinceră să fiu, aveam nevoie de timp să mă recuperez, să simt plăcerea muncii mele. Doar să fii medic fără a fi în centrul atenţiei. A fost inconfortabil pentru mine când numele meu a fost discutat în toate ziarele", a delarat Eva Carneiro în 2020 la radio TalkSport.

Afla mai multe despre: eva carneirochelseajose mourinho 

viewscnt
Articole similare