Experiențe împreună.
You are here:

Eveniment de gală pe Cluj Arena. Lordul Sebastian Coe va fi prezent la Campionatul Balcanic de Atletism

Eveniment de gală pe Cluj Arena. Lordul Sebastian Coe va fi prezent la Campionatul Balcanic de Atletism

Jocurile olimpice

Comentarii

Lordul Sebastian Coe, preşedintele World Athletics, va fi prezent, sâmbătă şi duminică, la Campionatul Balcanic de Atletism seniori, găzduit pentru prima dată de Cluj Arena. România va fi reprezentată de 64 de sportivi, din care patru sunt calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La competiţia de la Cluj-Napoca, una care este considerată de anvergură, având în vedere calendarul sărac din cauza pandemiei, vor fi prezenţi la start sute de sportivi din Bulgaria, Ucraina, Armenia, Republica Moldova, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Turcia, Bosnia şi Herţegovina şi România.

Cele două zile de concursuri se vor bucura de prezenţa Lordului Sebastian Coe, preşedintele World Athletics, precum şi de cea a lui Dobromir Karamarinov,  preşedintele Federaţiei Bulgare de Atletism, al Asociaţiei Balcanice a Federaţiilor de Atletism şi preşedinte interimar al European Atletics.

România va fi reprezentată la această competiţie de o delegaţie formată din 64 de atleţi (28 la feminin şi 36 la masculin), în frunte cu patru dintre cei cinci sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Alin Firfirică (disc), Florentina Iuşco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m) şi Daniela Stanciu (înălţime).

Ediţia din 2020, de pe Cluj Arena, va fi a 73-a în aer liber rezervată seniorilor. România a găzduit, de-a lungul vremii, nouă ediţii: 1937, 1947 – ed. Neoficială, 1959, 1964, 1970, 1975, 1983 şi 2002, toate la Bucureşti, 2014, 2015 şi 2016, la Piteşti.

Organizatorul acestor întreceri este ABAF (Asociaţia Balcanică a Federaţiilor de Atletism) şi numără în prezent 21 de membri: Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Georgia, Grecia, Israel, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Slovenia, Serbia, San Marino, Turcia, Ucraina.

viewscnt
Articole similare
VIDEO Imagini cu "bijuteria" de 1 hectar pe care joaca Simona Halep la Roland-Garros....