Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Evoluţiile excelente i-au adus un nou contract lui Cornel Râpă. Gălăţeanul se gândeşte la echipa naţională. "Avem şanse 50-50 cu Islanda"

Evoluţiile excelente i-au adus un nou contract lui Cornel Râpă. Gălăţeanul se gândeşte la echipa naţională. "Avem şanse 50-50 cu Islanda"

Fotbal

Comentarii

Cornel Râpă este titular de drept la formaţia de primă ligă poloneză, KS Cracovia, iar analiştii sportivi de la Varşovia se avântă să spună că este cel mai bun fundaş dreapta din ţara lui Robert Lewandowski, conform presei locale.

Ajuns la 29 de ani, Cornel Râpă este la al doilea sezon la KS Cracovia, formaţie la care mai evoluează şi Sergiu Hanca, şi care se află în lupta pentru câştigarea titlului în Polonia. Are patru astfel de distincţii obţinute în România, una cu Oţelul Galaţi şi trei cu FCSB. Ţinta sa este titlul numărul cinci.

Cu trei goluri şi trei pase de gol în primele 17 etape, fundaşul dreapta este unul dintre cei mai apreciaţi jucători din Ekstraklasa. Acesta a acordat un interviu pentru Goal24.pl, în care a vorbit de statutul său la KS Cracovia, dar şi de echipa naţională a României.

Întrebat dacă este cel mai bun fundaş dreapta din Polonia, Cornel Râpă a dat dovadă de multă modestie şi a început să-şi enumere rivalii, pe care îi consideră jucători extrem de talentaţi. În plus, acesta şi-a analizat, în mare, şi evoluţiile sale din ultima vreme.

"Mă uit la multe meciuri şi urmăresc cum se apără fundaşii. Observ ce greşeli fac şi încerc să le evit şi eu în joc. Încerc să îmi ridic nivelul de la meci la meci. Îmi stabilesc ţeluri cât mai înalte, atât personale cât şi pentru echipă, şi încerc să le îndeplinesc. Polonia este a doua mea casă. M-am acomodat foarte bine", a povestit Râpă, pentru Goal24.pl.

Fundaşul dreapta a evoluat, sezonul trecut, în 33 de partide şi a primit un singur cartonaş galben. Anul acesta a bifat deja 17 meciuri şi are doar două cartonaşe galbene. 

"Încerc să nu comit prea multe faulturi. Uneori, trebuie să apelezi la câte un fault tactic. Îmi place corectitudinea, dar nu întotdeauna. Mereu vreau să câştig. Am bifat multe partide, însă nu am vreun secret. Încerc doar să mă odihnesc foarte bine după antrenamente, după meciuri, şi să dorm cât am nevoie. Este un detaliu foarte important", a completat Râpă.

Fundaşul de 1.80 metri i-a impresionat pe polonezi cu rezistenţa sa fizică şi cu faptul că este un jucător ferit de accidetări. În plus, aportul său ofensiv este unul foarte important pentru KS Cracovia, mai ales prin centrările de calitate oferite colegilor săi. Drept recunoştinţă, conducerea clubului polonez i-a reînnoit contractul, până în vara anului 2022.

"Este o veste foarte bună pentru mine. Asta înseamnă că sunt dorit la club", a spus Răpă.

Antrenorul celor de la KS Cracoiva, Michał Probierz, a fost cel care a insistat ca jucătorul român să rămână la club. "Îl preţuiesc foarte mult, de aceea am decis să-i prelungim contract", a declarat şi tehnicianul în vârstă de 47 de ani.

Întrebat de echipa naţională a României, Răpă a declarat că şansele contra Islandei sunt 50-50, chiar dacă naţionala lui Mirel Rădoi va evolua în deplasare. "Nu mai este Islanda din urmă cu patru ani, dar este cel mai puternic adversar pe care-l puteam întâlni în baraj", a conchis Răpă.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare