Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | 10 ani de la marea performanţă a fotbalului medieşan. Se pregăteşte un meci de gală? "Au plecat prea supăraţi. Nu cred că vor să vină"

EXCLUSIV | 10 ani de la marea performanţă a fotbalului medieşan. Se pregăteşte un meci de gală? "Au plecat prea supăraţi. Nu cred că vor să vină"

Superliga

Comentarii

Răzvan Pleşca a acordat un interviu în exclusivitate pentru Telekom Sport. El şi-a amintit de marea performanţă din urma cu 9 ani, când Gaz Metan o elimina pe SV Mainz, antrenată pe atunci de Thomas Tuchel. Pleşca spune că vizează organizarea unui eveniment, la anul, când se vor împlini 10 ani de la marea performanţă a fotbalului medieşan.

Portarul formaţiei Gaz Metan Mediaş, Răzvan Pleşca spune că indiferent dacă sezonul în Liga 1 va fi îngheţat sau nu, echipa sa şi-a îndeplinit obiectivul în actuala stagiune: "În Mediaş, din câte ştiu eu, nu a apărut niciun caz de COVID-19. Noi aşteptăm să se reia campionatul şi să revină totul la normal, să disputăm meciurile şi să fie totul ok. Nu cred că am fost ghinionişti, pentru că noi ne-am îndeplinit obiectivul. Ce vom reuşi de aici incolo, este un bonus pentru noi. Am reuşit cea mai bună clasare din istorie!" a mărturisit Pleşca, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Despre iniţiativa Politehnicii Iaşi de a întrerupe play-out-ul, Răzvan Pleşca este tranşant: "Echipele care nu vor să nu mai joace să discute cu deţinătorii drepturilor TV. Dacă vor ajunge la o înţelegere, să returneze banii"

S-a pus la un moment dat problema ca Liga 1 să se mute în Antalya, o situaţie ciudată, despre care Pleşca spune că a fost doar o variantă. Portarul formaţiei din Mediaş speră că lucrurile vor reveni la normal în fotbalul românesc şi se uită cu atenţie la Telekom Sport pentru a urmări ceea ce se întâmplă în Germania, acolo unde Bundesliga s-a pus deja în mişcare: "Era greu să jucăm în Antalya, sincer. Nu ştiu care dintre aceste scenarii este cel mai bun. Sunt tot felul de păreri, şi cred că oamenii din fotbal au căutat cât mai multe soluţii. Sperăm să se joace normal, am văzut că deja în Germania a început. Sper să fim mai liniştiţi şi să terminăm acest campionat. Ceea ce se întâmplă în Bundesliga este ca un experiment. Celelalte ţări vor învăţa ce trebuie să facă şi ce să nu facă. Eu sper ca atunci când se va relua campionatul şi la noi să nu mai fie atât de multe restricţii" a mai declarat Pleşca, pentru Telekom Sport.

Meci aniversar cu Mainz? "Nu cred că ne răspund la telefon. Au plecat prea supăraţi atunci!"


Răzvan Pleşca a fost eroul formaţiei Gaz Metan Mediaş în duelul din Cupele Europene cu SV Mainz. Acum, se împlinesc 9 ani de la acea dublă de excepţie a ardelenilor.

Pleşca mărturiseşte că plănuieşte un eveniment care să le aducă aminte fanilor de super performanţa echipe medieşene, dar pare convins că cei de la Mainz, nu vor accepta invitaţia, din motive concrete: "M-am gândit să organizăm ceva la anul când se împlinesc 10 ani. Am luat legătura cu o parte dintre colegi pentru că e cea mai mare performanţă din istoria clubului. Aş vrea ca evenimentul să nu treacă neobservat. Nu cred că cei de la Mainz vor veni că au plecat supăraţi. Nu cred că vor veni, nici n-au vrut să dea mâna cu noi atunci. Cred că niciun telefon nu vor să audă de la noi. Tuchel e greu să vină chiar dacă ar aprecia ideea. E dificil să vină de la Paris la Mediaş. Oricum, dacă nu l-au dat afară până acum nu văd de ce l-ar mai da afară. A câştigat titlul şi la anul tot ei îl vor câştiga" a mărturisit Pleşca.

În 2012, Gaz Metan o eliminat-o pe SV Mainz echipă care la acea vreme era antrenată de Thomas Tuchel, actualul tehnician al echipei Paris Saint Germain.

Mediaşul învingea în retur Mainz cu scorul de 4-3 la penalty-uri, iar Răzvan Pleşca era eroul medieşenilor după o prestaţie senzaţională, concretizată prin două intervenţii decisive la loteria penalty-urilor.

Afla mai multe despre: răvan pleşcagaz metan mediaş 

viewscnt
Articole similare