Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | 5 antrenori străini pentru banca FCSB! Un fost câştigător al Cupei Franţei şi un fost colaborator al lui Mourinho printre variante

EXCLUSIV | 5 antrenori străini pentru banca FCSB! Un fost câştigător al Cupei Franţei şi un fost colaborator al lui Mourinho printre variantegalerie foto

FCSB

Comentarii

În plină criză, FCSB va încerca joi să acceadă în playoff-ul Europa League, în deplasare în Cehia, după 0-0 pe teren propriu. O va face cu Vergil Andronache pe banca tehnică, un antrenor numit de Gigi Becali ca interimar după plecarea lui Bogdan Andone.

Devis Mangia, Walter Zenga, Edward Iordănescu, Toni Conceicao sau Costel Enache sunt doar câteva dintre numele care se spune că l-au refuzat pe Gigi Becali după plecarea lui Bogdan Andone de la FCSB.

Gruparea patronată de Gigi Becali nu are momentat un antrenor principal şi se bazează pentru accederea în playoff-ul Europa League pe Vergil Andronache, cel care a fost secundul secundului lui Mihai Teja, fost antrenor în sezonul trecut la FCSB.

O situaţie disperată, chiar de criză pentru o echipă cu foarte mari pretenţii în fotbalul românesc. Becali întâmpină probleme serioase în a numi un antrenor principal, în special din pricina politicii sale foarte dure: ”La mine se ştiu regulile, cine vrea bine, cine nu iar la fel. Când vii să lucrezi cu mine ştii unde vii. Antrenorul e angajat şi trebuie să facă ce zic eu”, a spus, în repetate rânduri principalul finanţator al roş-albaştrilor.

Record negativ după 17 ani în Liga 1

FCSB a fost învinsă, duminică, la Piteşti, cu scorul de 3-1, de echipa FC Voluntari, într-un meci din etapa a cincea a Ligii I. Pentru bucureşteni este a treilea eşec consecutiv în Liga I, după 0-2 cu FC Botoşani şi 1-2 cu Astra.

Cele trei înfrângeri la rând în campionat reprezintă un record negativ pentru echipa lui Gigi Becali. Din 2002 nu s-a mai întâmplat ca FCSB să piardă trei meciuri consecutive pe prima scenă a fotbalului românesc.

În urma debutului catastrofal de sezon din Liga 1, FCSB ocupă locul 10, la 9 puncte în spatele  liderului CFR Cluj.  Meciul din Cehia, contra Mladei Boleslav (0-0 în tur) se anunţă decisiv, atât pentru soarta lui Andronache, cât şi pentru viitorul FCSB: "Dacă nu intrăm anul ăsta în grupe şi nici la anul, dau echipa oricui.  Eu nu sunt idiot să arunc degeaba cu bani" a mai spus Becali.

5 antrenori străini, liberi de contract, buni de FCSB

”Nu vreau să dau lecţii antrenorilor, dar se poate lucra cu Becali. Eu am lucrat, m-am înţeles cu el şi dialogul este cel care face parte din regula jocului. Pe mine mă surprinde că nu se duc acolo, pentru că până la urmă e o piatră de încercare pentru fiecare. Şi îţi autodemonstrezi că ai valoare să fii antrenor la o echipă grea cum e Steaua în momentul actual" a mărturisit recent, Mihai Stoichiţă onsilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu şi fost antrenor la echipa lui Becali.

Becali nu găseşte însă oamenii potriviţi să lucreze cu el. Toni Conceicao l-a refuzat din start în secunda în care Becali a insinuat că el va efectua modificările şi va alcătui formula de start. Totuşi, succesul fantastic al CFR-ului de la Glasgow i-a demonstrat patronului FCSB că un antrenor valoros poate face cu adevărat diferenţa, indiferent de ceea ce are la dispoziţie: "Mă înclin în faţa lui Dan Petrescu. Nu mai scot o vorbă în faţa lui" a fost auzit recent spunând Becali.

Se prea poate ca acesta să fi fost un semnal pentru latifundiarul din Pipera, care poate că a înţeles până la urmă cât de important este să laşi un super profesionist să-şi facă treaba.

În plină criză de variante pentru banca FCSB-ului, Telekom Sport a găsit 5 nume de antrenori străini, liberi de contract, care ar putea reprezenta oricând o opţiune serioasă pentru banca tehnică a unei echipe cu pretenţiile FCSB. Desigur, pare un proiect utopic în acest moment, dar patronul FCSB-ului ar avea destule variante la dispoziţie.

Am scos din calcul tehnicienii liberi de contract care ar solicita salarii uriaşe, dar şi variantele fanteziste, aproape irealizabile. Iată 5 variante de antrenor străini buni, liberi de contract, pe care Becali i-ar putea aduce la FCSB inclusiv din punct de vedere financiar. De menţionat că niciunul dintre aceşti antrenori nu au fost contactaţi de FCSB.

Julio Velazquez (37 de ani) - spaniol

Un tehnician extrem de talentat, născut la Salamanca şi cu o filosofie proprie care se pliază perfect pe ceea ce vrea Gigi Becali la FCSB.

Adeptul şcolii de fotbal spaniole, Velazquez s-ar încadra perfect în viziunea de antrenor valoros a lui Becali. Iubeşte fotbalul de posesie, îşi organizează perfect echipele, este autocritic şi autodidact, promovează fotbaliştii tineri şi, nu în ultimul rând, are un cv interesant în spate. Actualmente liber de contract, Velazquez a lucrat ultima dată la Udinese, iar de-a lungul carierei sale a mai pregătit echipe precum Alcorcon, Belenenses, Real Betis, Real Murcia şi Villarreal. Din informaţiile Telekom Sport, spaniolul ar solicita un salariu de 25.000 de euro pe lună.

Bruno Labbadia (53 de ani)  - german

Bruno Labbadia a fost în cărţi pentru a prelua echipa naţională de fotbal a României. S-a zvonit atunci că ar fi acceptat un salariu de 500 de mii de euro pe an, dar în cele din urmă numirea sa a picat.

Este un tehnician extrem de experimentat, liber de contract, care iubeşte fotbalul spectacol şi care foloseşte foare des sistemul de joc invocat obsesiv de Becali: 4-3-3. Ultima dată a antrenat-o pe WfL Wolfbsurg în Germania, dar în cv-ul său sunt şi alte nume importante precum Hamburg, VfB Stuttgart sau Bayer Leverkusen. Pe vremea când antrena Stuttgart, Labaddia a câştigat în faţa FCSB-ului cu scorul de 5-1!

Alberto Malesani (63 de ani)  - italian

Alberto Malesani, fost antrenor al lui Adrian Mutu este din nou liber de contract, după experienţele Sassuolo şi Palermo. A mai antrenat în afara Italiei la Panathinaikos şi are un cv foarte bogat.

Nu este un antrenor ieftin, dar cu siguranţă este genul de tehnician autoritar, excepţional din punct de vedere al organizării tactice, care impune respect şi solicită disciplină.

Aitor Karanka (45 de ani) - spaniol

Fostul fotbalist de la Real Madrid este un antrenor care a crescut alături de Jose Mourinho. Adept al sistemului 4-2-3-1 sau 4-3-3, Karanka a antrenat ultima dată la Nottingham Forrest, care-i oferea un salariu pe care şi l-ar permite şi Becali.

Nu mai puţin de 178 de meciuri are ca secund al lui Jose Mourinho şi alte 222 de meciuri ca antrenor în fotbalul britanic la Nottingham şi Middlesbrough. Cu ultima a reuşit să promoveze în Premier League! Momentan este liber de contract. Karanka este un antrenor extrem de echilibrat, foarte serios şi extrem de dedicat meseriei sale. Îşi bazează foarte mult antrenamentele pe jocul cu mingea, dar are doi preparatori fizici extrem de valoroşi.

Francis Gillot (59 de ani) - francez

Francis Gillot a antrenat-o ultima dată pe Auxerre în 2017. Cariera şi-a început-o la Lens, apoi a continuat cu Sochaux şi Bordeaux. Surprinzător, alături de Girondinds a reuşit să câştige Cupa Franţei în 2012-2013 apoi a acceptat să meargă în China la Shanghai Shenhua.

Tehnicianul francez este adeptul unui fotbal ofensiv şi iubeşte disciplina. Nimeni nu comentează în faţa lui la antrenamente, iar jucătorii îl respectă ca atare. De regulă joacă 4-2-3-1 şi 4-3-3, dar este un antrenor modern, care se pliază rapid pe filosofia echipei sale şi jucătorii pe care îi are la dispoziţie. Ultimul său contract îi aducea 400 de mii de euro pe an. Becali şi l-ar permite şi el. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fcsbjulio velazquezfrancis gillosmalesanilabbadiakaranka 

viewscnt
Articole similare