Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | A avut oferta pe masă de la o câştigătoare a Cupei Campionilor, dar a refuzat. Dezvăluirea făcută de un fost internaţional: "Era un patron foarte, foarte bogat"

EXCLUSIV | A avut oferta pe masă de la o câştigătoare a Cupei Campionilor, dar a refuzat. Dezvăluirea făcută de un fost internaţional: "Era un patron foarte, foarte bogat"galerie foto

Top Interviuri

Comentarii

Tibor Selymes (50 de ani) a fost unul dintre internaţionalii români care a plecat din ţară la începutul anilor 1990. În cadrul emisiunii Top Interviuri, Selymes i-a dezvăluit lui Alexandru Săbău ce alte oferte a refuzat la acea vreme şi cum s-a adaptat în străinătate.

În 1993, Selymes era vândut de Dinamo la Cercle Brugge, iar ulterior fundaşul a mai jucat în Belgia la Anderlecht şi Standard Liege. Cum Belgia era visul lui, Selymes a trebuit să refuze o altă ofertă foarte importantă. 

"Eram în campionat şi au venit să îl vadă pe Marius, cei de la Brugge, iar după meci au zis că ei vor să plece cu trei jucători. Marius, Selymes şi Munteanu. La Brugge era un patron foarte, foarte bogat şi atunci el ne-a luat. 

Am avut Feyenoord, Brugge şI Anderlecht. Şi am ales Anderlecht pentru că am vrut să îmi iau cetăţenie belgiană, până la urmă am luat-o şi nu am optat pentru a pleca în Olanda. (n.r. - suma de transfer) Pe undeva la un milion de mărci pe vremea aceea şi Dorinel pe un milion şi jumătate", a dezvăluit Tibor Selymes la Telekom Sport. 

  • FC Braşov, Dinamo, Cercle Brugge, Anderlecht, Standard Liege, Haladas, Debrecen şi AEL Limassol sunt echipele la care a jucat Selymes
  • 45 de selecţii are Selymes la echipa naţională, în perioada 1992-1993

"Adaptarea a fost foarte grea. În Belgia era un campionat mult mai puternic"

Chiar dacă a jucat opt ani în Belgia, la început nu i-a fost deloc uşor. Astfel, nu este de mirare de ce jucători români consacraţi precum Alex Chipciu sau Nicolae Stanciu nu au reuşit să se impună la Anderlecht. 

"Adaptarea a fost foarte grea pentru că în Belgia era un campionat mult mai puternic. Fizic, nu tehnico-tactic. Fizic era mult mai puternic, erau jucători de culoare care avea viteză şi forţă şi cred că mi-au trebuit 3-6 luni să mă adaptez şi la antrenamentele care se făceau acolo şi la sistemul ăsta care zi de zi trebuia să dai maxim.

Nu ştiam nicio limbă, aşa că a fost foarte greu. M-am adaptat foarte greu pentru că noi în România stăteam câte 3-4 zile înainte de un meci în cantonament şi când am ajuns în Belgia la primul meci oficial, ne-a zis că ne vedem la ora 4, în ziua meciului. Sincer, nu ştiam la ce oră trebuie să mănânc, când să mă odihnesc, când fac plimbare. Îmi era foarte greu să mă adaptez la chestiile astea. Atunci în cantonament ştii cum era la ora aceea era masă, odihnă, plecăm pe pe undeva şi era foarte greu. Pentru că dacă eşti învăţat pe un sistem, apoi vii pe altul, nu e uşor", a mai spus Selymes.

Afla mai multe despre: tibor selymes 

viewscnt
Articole similare