Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | A început fotbalul la Dinamo, şi-a încheiat cariera la FCSB. Marica: ”A fost o perioadă grea!” Ce spune despre derby

EXCLUSIV | A început fotbalul la Dinamo, şi-a încheiat cariera la FCSB. Marica: ”A fost o perioadă grea!” Ce spune despre derby

Superliga

Comentarii

Ciprian Marica spune că are o urmă de regret că a fost nevoit să se retragă din fotbal atât de de vreme. Fostul internaţional român a fost nevoit să renunţe când încă nu împlinise 31 de ani.

Ciprian Marica are o poveste foarte interesantă. A început fotbalul la Dinamo şi s-a retras de la la mare rivală, FCSB, când nici nu împlinise 31 de ani. Din păcate, o accidentare l-a obligat să renunţe mult prea devreme la cariera de fotbalist şi Marica spune că are unele regrete din acest punct de vedere:

”Aşa mi-a fost scris să fie. A fost o perioadă grea, pentru că veneam după accidentare, n-am reuşit să menţin tonusul necesar pentru a putea juca. Eforturile au fost foarte mari, genunchiul meu drept nu a mai ţinut şi pe final m-am reaccidentat. Totuşi, aveam 30 de ani. Mă uit astăzi în lotul primei reprezentative şi văd jucători de 34 - 35 de ani, cum sunt Săpunaru sau Tamaş. Clar că sunt invidios, între ghilimele. Mi-aş fi dorit să mai fiu acolo şi să mai pot ajuta echipa naţională”, a declarat Ciprian Marica pentru Telekom Sport.

Fostul mare internaţional român a vorbit şi despre derby-ul Dinamo - FCSB, care se joacă duminică, de la 21:00, în direct pe Telekom Sport 1. Marica spune că derby-ul României nu mai stârneşte pasiuni la fel de intense, dar în continuare este cel mai important meci din Liga 1:

”Cu siguranţă este un derby pentru România, prin prisma brandurilor de care vorbim, chiar dacă astăzi FCSB nu mai este Steaua sau nu mai poartă denumirea de Steaua, totuşi pentru mine este continuarea Stelei. Oamenii sigur că simt încă febra joc care va fi determinat, ca de obicei, de ambitia jucatorilor si de puterea antrenorilor de a-i motiva. Totodata nu mai vorbim de acele derby-uri cu o asa mare încărcătură, nici din partea mass-media, nici din partea oamenilor, îmi aduc aminte când eram copil şi era un deby cu Steaua, toată lumea pe stradă vorbea de acest derby”, a mai spus Marica.

Fostul atacant a povestit cum a trăit primele derby-uri Dinamo - FCSB. Era copil de mingi şi spune că visa ca într-o zi să joace într-un asemenea meci:

”Am văzut Dinamo-Steaua încă de când eram la centrul de copii şi juniori, eram copil de mingi, mergeam cu părinţii în tribună încă de când aveam 8 ani. Ţin minte primul meci în care am fost copil de mingi şi mă grăbeam, eram bucuros că ating acea minge cu care jucătorii joacă în teren. La vârsta aceea visam să fiu oricare dintre ei, îmi doream doar să ajung la nivelul lor, să pot juca în aşa meciuri. Mulţumesc lui Dumnezeu, am şi reuşit [...] Întotdeauna, jocurile contra Stelei, mai ales atunci, aveau o încărcătură din toate punctele de vedere. Eu fiind copil, îşi imaginezi ce emoţii erau pe mine şi ce nerăbdător eram să aştept acele partide”, a mai spus Marica.

Afla mai multe despre: ciprian maricafcsbdinamoliga 1 

viewscnt
Articole similare