Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV A jucat în România, dar la începutul carierei sale a lucrat cu Sarri, Gasperini sau Allegri: "La pregătirea tactică, Sarri era extraordinar!"

EXCLUSIV A jucat în România, dar la începutul carierei sale a lucrat cu Sarri, Gasperini sau Allegri: "La pregătirea tactică, Sarri era extraordinar!"

Superliga

Comentarii

Fostul portar de la Iaşi şi Chiajna, Alessandro Caparco a lucrat la inceputul carierei sale cu actuali antrenori uriaşi din Serie A.

Alessandro Caparco este unul dintre fotbaliştii străini care au lăsat o impresie bună în fotbalul de la noi. Şi care a şi rezistat vreme bună în România.

2010 este anul în care Alessandro a ajuns în fotbalul românesc. A semnat cu FCM Târgu Mureş, în calitate de jucător liber de contract. A mai jucat pentru Politehnica Iaşi, Chiajna sau Dunărea Călăraşi.

Ceea ce puţină lume ştie însă, este că portarul originar din Moncalieri a lucrat la începutul carierei sale cu antrenori importanţi. Caparco a început să joac ela Moncalieri, apoi a bifat cinci sezoane la Ivrea şi ulterior, încă două la Grosseto. La 15 ani a avut însă şansa să fie cooptat de către Juventus, într-o perioadă de glorie a torinezilor. Şi la Grosseto italianul a avut parte de o companie selectă pe banca tehnică: "La început, când eram la Juventus, antrenorul meu era Gasperini. După domnul Lippi ne-a făcut cadou mie şi lui Piccolo debutul în Serie A, dar chiar a fost un cadou. La Grosseto l-am avut pe Sarri, pe Allegri, pe Pioli. Cu mister Sarri puteai să joci cu ochii închişi. Fiecare ştia ce trebuie să facă. Erau faze fixe, nici noi nu mai ştiam câte scheme erau. Sarri la pregătirea tactică era extraordinar" a mărturisit Caparco, într-un interviu acordat Telekom Sport.

Cine sunt cei patru mari antrenori cu care a lucrat Caparco la începutul carierei sale

Maurizio Sarri o antrenează pe Juventus, dar a mai trecut şi pe la Napoli sau Chelsea. Recunoscut pentru atenţia pe care o oferă detaliilor, pentru inteligenţa sa şi pentru faptul că a dat naştere curentului "Sarrismo", Maurizio are o filosofie proprie de joc şi echipele sale practică un fotbal extrem de spectaculos. A cucerit UEFA Europa League cu Chelsea, iar la Juve are 27 de victorii şi 5 remize în 37 de meciuri.

Massimiliano Allegri are 6 titluri de campion in Serie A şi două finale de UCL disputate în 2014-2015 şi 2016-2017. A antrenat AC Milan şi Juventus şi este unul dintre cei mai bine cotaţi antrenori ai lumii

Gian Piero Gasperini a fost desemnat cel mai bun antrenor din Serie A in 2019 şi este antrenorul momentului în Il Calcio, alături de Simone Inzaghi. A dus-o pe Atalanta în Champions League şi a mai trecut pe la Genoa, Inter Milano sau Palermo.

Stefano Pioli este actualul antrenor de la AC Milan. A mai antrenat echipe mari ca Lazio, Inter Milano, Parma sau Fiorentina şi este un fost campion al Italiei cu Juventus Torino ca jucător.

Afla mai multe despre: alessandro caparco 

viewscnt
Articole similare