Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Adevăratul motiv al plecării lui Laurenţiu Reghecampf de la FCSB. Gigi Becali: "Tu l-ai obligat să plece. Dacă nu erai tu, nu pleca niciodată!"

EXCLUSIV | Adevăratul motiv al plecării lui Laurenţiu Reghecampf de la FCSB. Gigi Becali: "Tu l-ai obligat să plece. Dacă nu erai tu, nu pleca niciodată!"

Fotbal

Comentarii

Laurenţiu Reghecampf este unul dintre antrenorii alături de care FCSB a strălucit în ultimul deceniu. În cele două mandate pe care le-a avut, a fost singurul care l-a mulţumit pe Gigi Becali, atât pe linie sportivă, cât şi pe linie financiară, bani obţinuţi prin performanţele atinse. Respectul dintre cei doi a rămas, drept dovadă că, în acest moment, la FCSB antrenor principal este Anton Petrea, omul de încredere al lui Reghecampf. Sunt multe voci care susţin că acesta pregăteşte revenirea lui Reghe, încă din această iarnă.

În primăvara lui 2014, după ce a câştigat titlul cu FCSB, a eliminat pe Ajax Amsterdam din Europa League şi a fost foarte aproape să elimine şi pe Chelsea, Laurenţiu Reghecampf a fost abordat de reprezentanţii formaţiei din Arabia Saudită - Al-Hilal. Negocierile au decurs mai bine de o lună, însă Reghe a ezitat să accepte, chiar dacă din punct de vedere financiar ar fi avut numai de câştigat. Într-un final, Reghe a acceptat să meargă în Arabia Saudită, convins de soţia lui, Anamaria Prodan, după cum chiar ea a recunoscut la Telekom Sport, în cadrul emisiunii "Top Interviuri", moderată de Alexandru Săbău.

"Noi ştiam că o să plecăm cu o lună înainte. Gigi m-a întrebat, atunci, dacă plecăm undeva şi mi-a fost aşa să-i spun. A fost un salariu uluitor, nimeni nu putea să refuze aşa ceva. Am încercat să renegociem contractul lui Laur pentru că se termina. Gigi nu a vrut să mărească contractul şi atunci i-am spus: <<Patroane, suntem într-o discuţie cu cineva, dar nu pot să spun pentru că am promis. Dar după ce terminăm toate meciurile>>.

Voiam să terminăm campionatul cu capul sus şi să afle lumea, atunci, cu o oră înainte. Arabii au venit la banchetul de final. Acolo a semnat Laur contractul, unde am făcut banchetul de final şi toţi jucătorii se uitau la Laur şi ziceau: <<Mister, nu!>> Şi noi eram la etajul ăla, ne uitam la ei şi Laur zicea: << Ce să fac?>>. Zic:<< Nu e diferenţă foarte mare, doar de vreo 2 milioane şi jumătate>>. I-am zis: <<Semnează, eu sunt managerul tău! Semnează contractul acesta! D-aia îmi zice Gigi Becali şi azi: << Tu l-ai obligat să plece, că dacă nu erai tu, nu pleca niciodată!>>", a recunoscut Anamaria Prodan, la "Top Interviuri".

  • La FCSB, Laurenţiu Reghecampf a strâns 176 de meciuri: 100 de victorii, 47 de egaluri şi 29 de înfrângeri, golaveraj 309-164. Are o medie de 1,97 puncte per meci.
  • În mandatul din perioada 2012-2014, Reghe a reuşit o medie de 2,1 puncte per meci, primul într-un clasament al antrenorilor de la FCSB, cu cel puţin 50 de partide pe banca tehnică: 2. Costel Gâlcă (2,05 puncte), 3. Nicolae Dică (1,95 puncte).

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare