Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Adi Mutu a avut o afecţiune la inimă despre care nu s-a ştiut nimic până acum: ”În fiecare an aveam probleme cu doctorii!”

EXCLUSIV | Adi Mutu a avut o afecţiune la inimă despre care nu s-a ştiut nimic până acum: ”În fiecare an aveam probleme cu doctorii!”

Special

Comentarii

Adi Mutu a dezvăluit că s-a confruntat de-a lungul carierei de jucător cu o problemă la inimă foarte întâlnită la sportivii de performanţă: bradicardia - scăderea ritmului cardiac la sub 60 de bătăi pe minut, în timpul nopţii.

În contextul decesului lui Davide Astori, Adi Mutu - cel care a făcut istorie la Fiorentina - spune că echipa toscană îşi testează foarte mult jucătorii, pentru a depista eventuale probleme. Tocmai de aceea, Mutu crede că Astori nu avea vreo afecţiune care putea fi depistată de medici.

Cu această ocazie, Mutu a făcut şi o dezvăluire. Fostul mare internaţional român spune că a avut o problemă la inimă - bradicardia. Este o afecţiune foarte întâlnită la sportivii de înaltă performanţă. Într-o astfel de situaţie, ritmul cardiac scade sub 60 de bătăi pe minut, deoarece inima este foarte dezvoltată. Mutu susţine că fiecare medic care l-a testat la Fiorentina i-a depistat această afecţiune, deoarece controalele erau foarte stricte:

”Eu, bine, noi toţi avem bradicardia... sportivii, în general. Eu avem o bătaie la inimă care mă făcea aşa odată... Aia pentru că eu, când dorm, am bătăile inimii 39-40/minut. Toţi avem bradicardie. Adică, atunci când dormim, aveam bătăile inimii foarte lente, tocmai pentru că avem inima foarte dezvoltată din cauza efortului. În fiecare an aveam probleme, pentru că se schimbau doctorii. Şi tot făcea controal şi super controale”, a declarat Adi Mutu la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: adi mutufiorentinainima 

viewscnt
Articole similare