Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Adi Vasile face haz de necaz în urma deciziei FRH: "Mi-am amintit de un antrenor care ne spunea să ne facem poză cu clasamentul"

EXCLUSIV | Adi Vasile face haz de necaz în urma deciziei FRH: "Mi-am amintit de un antrenor care ne spunea să ne facem poză cu clasamentul"

Handbal

Comentarii

Decizia luată de FRH, de a îngheţa sezonul în Liga Naţională, i-a nemulţumit pe oficialii CSM-ului. Antrenorul echipei de handbal feminin, Adi Vasile, a recunoscut că n-a ştiut cum să le explice jucătoarelor hotărârea luată de federali.

SCM Râmnicu Vâlcea (18 meciuri) şi CSM Bucureşti (17 meciuri) ocupau, în această ordine, primele două locuri în Liga Naţională, la egalitate de puncte, 43, despărţite fiind de golaveraj. CS Minaur Baia Mare (18) ocupa locul 3, cu 36 de puncte.

SCM Râmnicu Vâlcea va evolua în grupele Ligii Campionilor, iar CSM Bucureşti va solicita un wild-card pentru aceeaşi competiţie. Evident, decizia luată de FRH nu le-a picat prea bine jucătoarelor şi membrilor staff-ului vicecampioanei României.

"La un moment dat, devenise foarte logic că nu o să mai putem să jucăm şi asta era clar. Neacordarea de medalii la feminim, unde sezonul a fost echlibrat, mi se pare o decizie foarte logică şi foarte corectă, însă terminarea campionatului prin a face o poza aşa cum era în momentul ăla, deşi anumite echipe printre care şi noi aveau un meci mai puţin disputat, nu mi s-a părut deloc corect şi nici măcar fair play.

Şi asta m-a făcut să îmi aduc aminte de nişte glume pe care le făcea la un moment dat un antrenor mare pe care l-am avut în tinereţe, spunea: "Uitaţi-vă la clasament şi faceţi poză, pentru că nu o să mai ajungem în locul ăsta". Acum am ajuns să nu mai spun aşa relaxat gluma aia cu faceţi poză clasamentului pentru că s-a demonstrat că aşa s-a şi întâmplat.

Nu mi se pare o decizie fair-play pentru că nu există egalitate de şanse până la capăt. Şi cred că până la urmă despre asta este sportul. Că nu toată lumea o să fie mulţumită când este o astfel de situaţie specială, dar măcar dacă s-ar fi respectat nişte principii de bun simţ şi fair-play atunci aş fi fost de acord.

Cred că cel mai complicat moment a fost când a trebuit să le spun jucătoarelor, atunci când am făcut o şedinţă, aşa cum face toată lumea pe internet, să le explic cum s-a ajuns la o astfel de decizie. Pentru noi, cei care stăm zilnic pe teren şi înţelegem că rezultatul muncii noastre este în teren, este foarte greu de acceptat şi chiar de explicat. La un moment dat, m-am blocat în nişte argumente şi am sfârşit prin a da din umeri şi efectiv le-am cerut scuze jucătoarelor" , a declarat Adi Vasile pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: adi vasile 

viewscnt
Articole similare