Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Alexandra Dulgheru, despre şansele României la Fed Cup: ”Merităm să fim în fazele finale”. Ce spune despre Monica Niculescu

EXCLUSIV | Alexandra Dulgheru, despre şansele României la Fed Cup: ”Merităm să fim în fazele finale”. Ce spune despre Monica Niculescu

Tenis

Comentarii

Alexandra Dulgheru a discutat despre play-off-ul Grupei Mondiale Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup, care are să fie disputat de România la Cluj, pe 16 şi 17 aprilie, împotriva Italiei. Sportiva noastră a dezvăluit ce şanse crede că au ”tricolorele” şi ce părere are de alegerea Monicăi Niculescu pe postul de căpitan.

”Chiar dacă au fost 15.000-uri ( n.r. se referă la faptul că a participat la turnee ITF de 15.000 de dolari), pentru mine a fost foarte interesant să mă simt iar tenismenă, după doi ani de zile. Am nevoie un pic de ritm de meciuri, dacă nu am mai jucat de atâta timp. Aşa, fizic, sunt bine, sunt sănătoasă şi îi dau drumul.

Pentru mine va fi un an de încercare, un an în care va trebui să trec iar prin... de fapt mental  trebuie să mă obişnuiesc să stau în meciuri, să trec prin diferite situaţii, să îmi reiau exerciţiul mental până la urmă. Eu zic că o să fie bine”, a spus Dulgheru, despre accidentarea care a ţinut-o departe de teren.

Alexandra Dulgheru despre şansele României la Fed Cup

Despre Fed Cup

Când am auzit prima oară am fost foarte plăcut surprinsă. M-am gândit, de unde până unde au decis asta. Oricum, Monica, la câtă experienţă are, este jucătoarea din lotul României care a avut cele mai multe participări.

Şi eu aş alege-o, pentru că este plină de spirit, ştie să te motiveze, ştie să te ţină activ în meciuri. Toată lumea ştie cum a jucat Monica Niculescu, în câte meciuri a jucat şi ce show a făcut. Mi se pare foarte ok.

Este căpitan-jucător?

Asta mi se pare.... dacă de exemplu este un 2-2, trebuie să stea la meciul cuiva şi apoi intră la dublu? Va fi interesant, sper să nu se ajungă acolo... Eu zic că este un început pentru noi, să avem una dintre componente, să vină uşor uşor în rol de căpitan.  E plină de spirit, de vână. Deci la capitolul motivaţie, nici nu se pune problema că nu va ştii cum să ne motiveze. E ea motivată din start, oricum.

Despre echipa noastră

O echipă foarte bună. Avem din ce în ce mai multe fete bune şi putem să jonglăm cu echipa. Mi se pare că avem o şansă bună şi suntem o echipă strong.

Simona va putea asculta de şefă?

Păi cred că Simona a propus, ea a fost prima care a propus lucrul ăsta, deci e clar că îi convine.

Ce şansă avem la câştigara trofeului?

Am ajuns în semifinale şi eram foarte aproape de finală. Înseamnă că valoarea noastră a crescut. Bine, de vreo 10-12 ani ne tot străduim să urcăm în grupe. Mă bucur că am demonstrat că putem fi acolo şi merităm să fim în fazele finale.

Deci avem şanse. Normal, echipele sunt foarte tari, dar important e să avem cât mai multe fete în formă şi neaccidentate. De multe ori s-a întâmplat să avem o echipă bună, dar fiecare avea câte o problemă fizică.

Vă vor lipsi spectatorii de la Cluj?

Doamne, cât de dor îmi e de atmosfera de acolo. La Cluj am fost de trei ori şi mi-a plăcut super mult. Într-adevăr, juca un rol important publicul, acum trebuie să ne descurcăm fără. O avem pe Monica (râde).

Despre talismanul pe care şi l-a adus din Turcia (îl poartă la gât )

Mi-a plăcut foarte tare. Cred că e din argint.... Am zis să mai schimb, să simt că am fost într-o ţară nouă. (În Turcia simbolizează norocul, crezi că ţie îţi poate purta noroc?) Păi noi aşa trebuie să botezăm un lucru nou, nu? Să îl botezăm cu noroc.

Afla mai multe despre: tenisfed cupalexandra dulgherumonica niculescupatricia ţigsimona halep 

viewscnt
Articole similare