Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | „Am afaceri acolo, am prieteni... Pentru fotbalul românesc va fi momentul zero”. Sfaiţer, îngrijorat de focarul din Moldova

EXCLUSIV | „Am afaceri acolo, am prieteni... Pentru fotbalul românesc va fi momentul zero”. Sfaiţer, îngrijorat de focarul din Moldova

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

În plină pandemie de COVID-19, Cornel Şfaiţer a stat de vorbă cu Telekom Sport. Preşedintele lui Sepsi deplânge soarta moldovenilor afectaţi şi prevede un viitor sumbru în ceea ce priveşte fotbalul românesc.

Cornel Şfaiţer conduce clubul din Sfântu Gheorghe, dar trăieşte în Botoşani, în nordul ţării, la doi paşi de punctul fierbinte al epidemiei de coronavirus, Suceava:

„La noi e bine, e linişte, dar la cîţiva kilometri, la Suceava e rău tare . Eu am afaceri acolo, am prieteni, am oameni care lucrează pentru firmele mele şi mă îngrijorează rău ce se întâmplă. E panică foarte mare, sunt multe zvonuri, multe informaţii trunchiate. Trebuie să ne liniştim un pic, ştiu că e greu să-ţi păstrezi cumpătul , dar oamenii trebuie să se calmeze, frica duce la haos. Se vor aşeza lucrurile într-un final".

În vreme de criză, Şfaiţer îşi face timp şi pentru fotbal:

„Trebuie să trecem sănătoşi de perioada asta grea. E urât fără fotbal. Nu trebuie să ne detaşăm de acest fenomen, fiindcă lucrurile se pot agrava. Să dea Domnul să nu fie mai rău decât acum pentru tot sportul românesc! Trebuie să  luăm decizii corecte, să gestionăm bine situaţia, să putem relua activitatea în condiţii bune. Nici aici nu trebuie acţionat în pripă, cu panică.

Am discutat şi eu cu colegii din Liga 1, toată lumea e îngrijorată şi vrea să  reducă salariile. Nu poţi să o faci decât pe cale amiabilă. Să fim corecţi, panicaţi sunt şi fotbaliştii, au şi ei credite, au familii, sunt angajaţi în diverse proiecte, şi ei sunt neliniştiţi. Am vorbit şi la club, la nivel de patronat, de conducere, despre cum vom acţiona în viitorul apropiat.  Noi, la Sepsi, avem banii jucătorilor plătiţi la zi, Aşteptăm să  vedem cum vor evolua lucrurile şi apoi vom decide cum vom proceda pentru a putea supravieţui”
.

Fotbalul se va schimba după criză. Se lucrează la un nou model de desfăşurare al campionatului, iar contractele jucătorilor vor fi altele:

„Acesta va fi adevăratul moment zero în fotbalul românesc, că s-a mai discutat despre el în alte perioade. Probleme financiare în campionatul românesc erau şi până în pandemie, acum se vor agrava. Fotbalul, sportul, în general, n-o să moară, dar vor supravieţui doar cei puternici. Vor dispărea cluburi din Liga 1, asta e clar, şi or să  vină altele din urmă. Vor dispărea şi jucători.

Eu vorbesc zilnic cu antrenorii, cu băieţii, cu preparatorul fizic. Se lucrează de acasă. Trebuie să fie responsabili, că altfel se vor elimina dacă nu sunt conştiincioşi. Dacă nu ai formă sportivă la reluarea pregătirilor, dacă vii cu kilograme în plus, te scoţi singur din joc. Deja e mare pauza asta, s-au făcut două săptămâni pline de când stăm cu toţii.

Dacă depăşim pandemia cât mai repede, timp ar fi să terminăm toate competiţiile. Ne făceam speranţe că la jumătatea lui aprilie începem, dar nu e posibil, acum e clar. Să sperăm că se reia campionatul la 1 mai, tot ar fi ok ca program. Dar dacă nici atunci nu se poate, trebuie să îngheţăm sezonul acesta, că altfel nu mai ai cum să joci, că nu poţi să intri direct în competiţie. E nevoie de o periodă de pregătire, altfel pierdem jucătorii, vor fi accidentări în masă, indiferent dacă s-au antrenat ei acasă, altul e nivelul în timpul unui meci"
.

Dacă nu va fi timp să se joace ce a mai rămas din sezon, vor fi modificări în structura competiţiei, însă nu pe placul tuturor. 

„Nemulţumiţi vor fi indiferent ce se decide. Să fim cinstiţi, cluburile au luat bani buni de la televiziuni în varianta asta cu 14 echipe. Eu am agreat varianta cu play-off şi play-out, când s-a discutat dacă o vom implementa în România, dar voi fi de acord şi cu 16 echipe. Dacă vor fi 18, iarăşi nu mă opun, dar trebuie reanalizat totul la nivel de bugete, de salarii. Una e sa imparţi banii la 14, alta la 18. Asta e, cel puşin o perioadă lucrurile se vor schimba din temelii. Important este, însă, să  avem grijă de noi, să fim sănătoşi şi să putem să dăm drumul la treabă.”

Afla mai multe despre: sfaitercoronavirussepsimoldovasuceava 

viewscnt
Articole similare