Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Andrei Cristea, discurs impresionant despre pandemia de coronavirus: ”Nici nu mă mai gândesc acum la fotbal. Nimic nu va mai fi ca înainte”

EXCLUSIV | Andrei Cristea, discurs impresionant despre pandemia de coronavirus: ”Nici nu mă mai gândesc acum la fotbal. Nimic nu va mai fi ca înainte”

Superliga

Comentarii

Criza provocată de virusul Covid 19 le-a luat complet gândul de la fotbal jucătorilor din Liga 1.

La Iaşi, fotbaliştii au contractele suspendate de pe 24 martie şi până la finalul stării de urgenţă, însă pentru elevii lui Mircea Rednic acest lucru nu contează. Rămas la Iaşi în această grea perioadă, Andrei Cristea este îngrijorat mai mult pentru viitor decât pentru latura financiară. 
 
Cum se trăieşte la Iaşi această criză?
Clubul ne-a recomandat să rămânem în Iaşi pentru că nu se ştie când vor începe antrenamentele. Străinii au plecat în ţarile de unde sunt, alţii au plecat în oraşele lor. Eu am rămas la Iaşi pentru că mă simt în siguranţă aici, sunt cu familia.
 
De câte zile nu ai ieşit din casă?
Ies doar prin faţa blocului, nu stau în vizuină. E complicat cu pandemia aceasta pentru că lumea e panicată şi habar nu avem ce să mai credem. Sunt cât se poate de atent pentru mine şi famila mea, dar nu îmi este frică.
 
Aţi înţeles decizia conducerii de a suspenda contractele în situaţia dată?
Să fiu sincer...nici nu mă mai gândesc la fotbal şi la ceea ce se întâmplă cu contractele. Pentru mine e important să scăpăm cu viaţă şi să fim sănătoşi toţi. Sunt convins că atunci când va trece toată nebunia aceasta ne vom pune toţi la masă şi vom lua o decizie corectă pentru toate părţile. Nu cred că vor fi probleme... Eu, personal, nu am luat la cunoştinţă în mod oficial nimic despre suspendarea contractelor, doar ce am auzit prin presă. Nu am primit nicio înştiinţare oficială.
 
Ce te îngrijorează cel mai tare acum?
Viitorul. Pentru că totul este sub semnul întrebării. Când se va termina această pandemie sunt convins că societatea, oamenii, nimic nu va mai fi ca înainte. Lumea va fi mult mai temătoare şi mult mai distantă şi lucrurile vor fi mult mai schimbate faţa de cum erau înainte de pandemie. Încă nici nu a început criza la noi. Din păcate, nu avem un sistem sanitar care să ne dea prea mare încredere.
 
Crezi că acest moment va fi un final de carieră pentru unii fotbalişti?
Da, va fi un final de carieră pentru unii, iar pentru alţii care abia au apucat câteva meciuri probabil se vor opri. Fotbalul va avea mult de suferit.  Eu, personal, nu m-am gândit să mă las, încă mă simt foarte bine. Ar fi ciudat să mă las cu un gol aşa important împotriva lui Dinamo. 

Afla mai multe despre: andrei cristea 

viewscnt
Articole similare