Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Antrenorul care i-a influenţat cariera omului care are Craiova, Steaua, Dinamo şi Rapid în CV: "Mi-a schimbat viziunea faţă de fotbal!"

EXCLUSIV | Antrenorul care i-a influenţat cariera omului care are Craiova, Steaua, Dinamo şi Rapid în CV: "Mi-a schimbat viziunea faţă de fotbal!"

Top Interviuri

Comentarii

Tiberiu Curt (45 de ani) şi-a adus aminte, la Top Interivuri cu Alexandru Săbău, de perioada în care a fost antrenat de fostul mare fundaş al Barcelonei, Jose Ramon Alexanko, care le-a pregătit pe U Craiova şi Progresul la finalul anilor '90 în România.

Jose Ramon Alexanko a antrenat în sezonul 1997-1998 la Craiova, iar între 1998 şi 1999 a pregătit-o pe FC Naţional şi l-a avut sub comandă pe Curt şi la Craiova, dar şi la Progresul. Şi el fost fundaş la rândul său, Tibi Curt a rememorat faptul că Alexanko i-a schimbat viziunea despre fotbal şi a fost primul tehnician care l-a învăţat apărarea în zonă, la fazele fixe.

"Alexanko a fost unul din antrenorii care mi-a schimbat puţin viziunea faţă de fotbal. Cred că e primul antrenor care ne-a indus conceptul de zonă. Nu ştiam în România să jucăm zonă. Practic, primul lucru pe care ni l-a zis a fost 'bă, băieţi, voi alegaţi prea mult!'. La noi era atunci cu marcaj om la om. Tot fotbalul era în jurul adversarului. Nu te ghidai cum acoperi tu terenul, ce trebuie să faci, echipa cum să se mişte faţă de minge.

Alexanko a venit şi cu nişte metode ale Barcelonei unde plimbai mingea chiar dacă nu era necesar, mai făceai 2-3 pase, e conceptul lor", a spus Tibi Curt, la Top Interivuri.

CV-ul lui Tiberiu Curt

Curt a debutat în 1992, la Farul, pentru care a jucat 69 de meciuri şi a marcat patru goluri. Apoi, fostul fundaş a semnat cu Rapid, unde a jucat doar opt partide, timp în care a marcat o dată. Mai departe, Tibi Curt a fost transferat la U Craiova, unde a jucat între 1995 şi 1998, 82 de meciuri şi două goluri. Apoi, FC Naţional a fost următorul capitol din cariera lui Curt. La formaţia din "Parcul cu platani" a jucat 135 de meciuri şi a marcat de trei ori. Au urmat apoi Steaua (2003-2006, 18 meciuri şi un gol) şi Dinamo (2005-2006, şapte meciuri şi două goluri).

La naţionala României, Tiberiu Curt a strâns doar două selecţii, în 1996.

În ceea ce-l priveşte, Jose Ramon Alexanko a câştigat nu mai puţin de 17 trofee cu FC Barcelona ca jucator. În 1992, a câştigat Cupa Campionilor Europeni, după ce în 1982 şi 1989 cucerise şi Cupa Cupelor în două rânduri.

Afla mai multe despre: tibi curtjose ramon alexanko 

viewscnt
Articole similare