Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Antrenorul în vogă din Serie A care se uită la meciurile celor de la CFR Cluj! "Îi păstrez în inimă". Explicaţia ascensiunii revelaţiei din Italia

EXCLUSIV | Antrenorul în vogă din Serie A care se uită la meciurile celor de la CFR Cluj! "Îi păstrez în inimă". Explicaţia ascensiunii revelaţiei din Italia

Serie A

Comentarii

Fostul mijlocaş al lui CFR Cluj, Roberto De Zerbi (41 de ani), a devenit unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din Serie A. Italianul a dus-o în fruntea clasamentului pe Sassuolo şi recunoaşte că încă o urmăreşte pe actuala campioană a României.

Antrenorul lui Sassuolo, Roberto De Zerbi, cu ochii pe CFR Cluj

Fostul fotbalist italian a cucerit două titluri de campion în România cu CFR Cluj, în 2010 şi 2012, după ce a început cariera de antrenor. De Zerbi îşi aduce aminte cu plăcere de perioada din România: 

"Păstrez legătura cu mulţi de acolo, cu Răzvan Zanfir, fostul director sportiv, de asemenea vorbesc la telefon cu Peralta, cu Ionuţ Rada, dar şi cu italienii, cu Bjelanovic, alături de care am jucat în acea perioadă, cu toţi fizioterapeuţii, care sunt încă la CFR, maseurii. Îmi amintesc cu mare plăcere de CFR. Sunt recunoscător CFR-ului pentru felul în care s-au purtat cu mine oamenii de acolo. Arpad Paszkany, preşedintele Mureşan, tot clubul. Îi păstrez în inimă şi mă uit mereu la rezultatele lor, le ţin pumnii. A fost o experienţă frumoasă, doi ani excelenţi.

Când jucam eu acolo, echipa era puternică. Nu ştiu dacă echipa de azi poate fi comparată cu cea de atunci, dar ştiu că atunci când eram acolo eram puternici. Lacina Traore, Culio, Peralta, Cadu, Gabi Mureşan, într-adevăr, o echipă tare. Nu ştiu valoarea echipei de azi, cunosc doar doi sau trei jucători, dar Dan Petrescu a făcut o treabă excelentă, a reuşit să câştige campionatul, după atâţia ani fără succese, deci Petrescu a făcut o treabă bună", a declarat Roberto De Zerbi pentru Telekom Sport. 

Sassuolo, revelaţia din Serie A cu De Zerbi şi Vlad Chiricheş

Fostul mijlocaş s-a retras din activitate în 2013 şi imediat a preluat-o pe Darfo Boario. Au urmat Foggia, Palermo şi Benevento, iar din 2018 se află pe banca lui Sassuolo. În acest sezon, cu Vlad Chiricheş în apărare, echipa e pe loc de Champions League, pe patru, cu 26 de puncte.

"Întotdeauna când câştigi este mai frumos, dar acest 2020 a fost pentru mine şi pentru Sassuolo un an fericit, pentru că am avut rezultate bune. În acelaşi timp a fost şi un an greu în întreaga lume din cauza COVID-19. Stadioanele s-au închis, oamenii nu au mai putut veni alături de noi. Dar, din punct de vedere al rezultatelor, suntem cu toţii mulţumiţi, fericiţi.

Nu am secrete, am o echipă bună, cu jucători tineri, dar foarte curajoşi. Am o relaţie excelentă cu şefii clubului, sunt alături de mine, îmi oferă încredere, îmi iau apărarea, acestea sunt secretele. Alte secrete nu există în fotbal. 

Nu mă aşteptam să fie atât de bine, dar speram şi am muncit mult. Eu cred că sunt un tip care nu e mulţumit niciodată, care vrea să crească, care vrea mereu să facă mai mult astăzi decât ieri. Aşa gândesc eu, iar acum, chiar dacă antrenez de ceva timp, tot sunt cel mai tânăr antrenor din Serie A. Iar când spui cel mai tânăr, înseamnă că trebuie să munceşti mai mult decât ceilalţi, nu mai puţin", a mai spus De Zerbi.  

Afla mai multe despre: roberto de zerbiroberto de zerbi cfr clujserie a 

viewscnt
Articole similare