Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Antrenorul revelaţie din Liga 1 la ora dezvăluirilor: ”De doi-trei ani mă pregătesc să devin antrenor!” Cum a salvat un jucător care era ca şi dat afară

EXCLUSIV Antrenorul revelaţie din Liga 1 la ora dezvăluirilor: ”De doi-trei ani mă pregătesc să devin antrenor!” Cum a salvat un jucător care era ca şi dat afară

Superliga

Comentarii

FC Argeş pare revelaţia sezonului în Liga 1, iar meritul pentru saltul impresionant al piteştenilor îl are talentatul Andrei Prepeliţă, antrenorul în vârstă de 35 de ani. Acesta a fost invitat în cadrul emisiunii Sport Report de la Telekom Sport.

FC Argeş este pe locul 7 în Liga 1 şi dintr-o candidată aproape sigură la evitarea retrogradării, s-a transformat într-o echipă cu aspiraţii de playoff. Miracolul piteştean, pare că a fost posibil după numirea lui Andrei Prepeliţă ca antrenor principal. Fostul internaţional a preluat echipa într-o situaţie grea, dar a reuşit să o ridice mult peste linie. Piteştenii au acum 9 victorii şi zece remize în actuala stagiune, în cele 28 de etape scurse din campionat.

Prepeliţă: ”Mă pregătesc de doi-trei ani să devin antrenor!”

Antrenorul lui FC Argeş a vorbit la Sport Report despre pasul important spre cariera de antrenor pe care l-a făcut în această perioadă: ”Nu am avut semne de întrebare (n.r când a luat decizia de a deveni antrenor). Mi s-a oferit această şansă după meciul cu Dinamo din tur. Am avut un prim meci la Clinceni în care am pierdut, dar am avut încredere în băieţi, pentru că am venit dintre ei, le ştiam problemele şi ce le lipseşte. În al doilea rând, la noi, chiar dacă am fost pe ultimul loc, oamenii din conducere ne-au fost alături, salariile au fost plătite la zi, nu au fost probleme cu banii, cred eu că şi lucrurile astea contează. Avem toate condiţiile pentru a ne pregăti şi a merge înainte” a explicat Andrei Prepeliţă la Telekom Sport.

Fost jucător la FC Argeş, Craiova, FCSB, Ludogoret sau Rostov, Prepeliţă s-a impus în vestiarul echipei sale, atât ca jucător şi căpitan al echipei, cât şi în calitate de antrenor: ”Eu am fost căpitanul echipei. Nu îmi ştiau de frică, dar cu siguranţă mă respectau. Mulţi sunt tineri, am jucat şi eu pe unde am jucat. Chiar şi când eram coleg le spuneam lucruri care să-i ajute să crească. Ne vorbim la fel în continuare. E normal, programul e program, disciplina e disciplină” a completat actualul antrenor de la FC Argeş.

Antrenorul în vârstă de 35 de ani al piteştenilor a explicat şi cum şi-a salvat unul dintre jucători, care era la un pas să fie dat afară din club când a fost el numit ca antrenor: ”(n.r Ai dat vreu jucător afară, ca să dai un exemplu) Eu am dat un exemplu în sensul invers. Era un jucător pe care conducerea voia să-l dea. Am zis nu, dacă nu l-aţi dat până acum, lăsaţi-mă pe mine să vorbesc. Nu vă dau numele, dar este un jucător foarte bun. Vestiarul a înţeles, pentru că a văzut şi reacţia jucătorului. Noi aveam nişte reguli interne. Când se întâmpla să întârzii trebuia să plăteşti o pizza, o bere la echipă, iar el nu a făcut-o niciodată. După ce am făcut acest gest, a făcut asta din proprie iniţiativă.” a mărturisit tehnicianul piteştenilor.

Fost internaţional român, Prepeliţă a îmbrăcat de 14 ori tricoul primei reprezentative. În străinătate, Andrei a jucat în Bulgaria la Ludogoret şi în Rusia la Rostov. A fost campion în România cu FCSB şi în Bulgaria cu Ludogoret Razgrad, dar pe finalul carierei sale de jucător a mărturisit că şi-a pregătit deja pasul spre antrenorat: ”Mă pregătesc de doi-trei ani. Înainte mă gândeam din prisma jucătorului ce am de făcut, acum m-am uitat mult mai atent. Sunt la început, accept orice sfat. Am lângă mine oameni cu experienţă în meseria asta. Vreau să cresc şi să ajung la un nivel foarte bun” a mai spus Prepeliţă, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: andrei prepeliţăfc argeş 

viewscnt
Articole similare